Ziektekosten tijdens winterport

Ziektekosten tijdens wintersport

Van plan om Nederland te verruilen voor een wintersportvakantie? Vergeet dan zeker niet om een reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten. Waarom dit zo belangrijk is? We nemen het in dit artikel met je door.

Eerste hulp op de piste

Je hoop het natuurlijk niet nodig te hebben, maar helaas gebeuren er ieder jaar weer veel ongelukken op de wintersportvakanties en dan vooral op de piste.

Mocht je een ongeval zien gebeuren, of zelf betrokken zijn bij eentje? Dan is het belangrijk om rustig te blijven. Doe een korte check of iemand ergens pijn heeft en of degene hulp nodig heeft. Kan diegene zichzelf niet redden en moet er hulp komen? Zet dan je ski’s of stokken een eindje verder naar boven in een kruis, zodat andere wintersporters gewaarschuwd zijn.

Moet ik een reisverzekering op wintersport

Medische kosten tijdens wintersport

Mocht jezelf diegene zijn die medische hulp nodig heeft in het buitenland dan is het volgende belangrijk om te weten.

De medische kosten die gemaakt worden in het buitenland worden naar Nederlands tarief vergoed vanuit je basisverzekering. Kost je behandeling in het buitenland bijvoorbeeld €2500,- , maar zou dit in Nederland maar €1500,- kosten? Dan krijg je maar €1500,- vergoed en moet je de overige €1000,- zelf betalen.

Aanvullende zorgverzekering Wintersport

Mocht je een aanvullende verzekering hebben met buitenland dekking. In dat geval is het waarschijnlijk  zonde om extra dekking bij je reisverzekering af te sluiten, je hebt dan immers dubbele kosten voor dezelfde verzekering. Check dus voordat je op vakantie gaat wat jouw zorgverzekering vergoed en sluit waar nodig nog een reisverzekering met wintersportdekking en medische kosten af.

Zorgkosten bij ongeval op de piste

Mocht je vanaf de piste naar beneden gehaald moeten worden door een banaan of reddingshelikopter dan worden deze kosten niet door de zorgverzekering vergoed. Ook een aanvullende zorgverzekering met dekking in het buitenland vergoed deze kosten helaas niet.

Zoals gezegd vergoed de basiszorgverzekering alleen de gemaakte kosten wat je in Nederland ook kwijt zou zijn, mocht je naar een privékliniek gebracht worden kunnen de kosten snel oplopen. Mocht je geen aanvullende zorgverzekering met dekking buitenland hebben is een aanvullende wintersportdekking op je reisverzekering is aan te raden. Deze verzekering vergoed ook deze gemaakte kosten. Mocht je wel een aanvullende zorgverzekering hebben is een reisverzekering met winterport dekking ook aan te raden.

Wat wordt er zoal vergoed bij een reisverzekering met wintersportdekking

  • De kosten van de reddingsactie met de banaan of helikopter
  • De vervangende (gips)vlucht naar Nederland
  • Alle noodzakelijke en onvoorziene medische kosten in het buitenland die niet door de zorgverzekering worden vergoed
  • (meestal) je verplicht eigen risico van je zorgverzekering.

Check de polis van je reisverzekering om te zien wat er precies binnen jouw verzekering valt.

Wil je off piste gaan skiën, of andere meer risicovolle sporten zoek dan een reisverzekering met wintersport dekking die ook ongevallen met deze activiteiten vergoedt. De meeste verzekeraars sluiten dit namelijk uit op hun verzekering.


Wellicht ook interessant?

Vergelijkbare berichten