Ligfietsverzekering | Ligfiets verzekeren waar op letten

Zoals elke fiets, kan je een ligfiets ook verzekeren. In dit artikel nemen we de ligfietsverzekering met je door.

Ligfietsverzekering

Een ligfiets is aerodynamisch, waardoor de fiets een stuk minder luchtweerstand heeft. Het grote voordeel van een ligfiets is dan ook dat je eenvoudig hogere snelheden fietst dan op een normale fiets. Ook heb je door de liggende positie meer comfort op normale fiets. Door deze voordeleen is een ligfiets prima geschikt voor woon-werkverkeer. Wanneer je grote afstanden aflegt is de kans op ongelukken of pech ook een stuk groter. Je kan je tegen dit risico verzekeren door een fietsverzekering af te sluiten.

Doorlopende fietsverzekering of aflopende verzekering

Bij het afsluiten van fietsverzekering heb je de keus uit een aflopende of een doorlopende fietsverzekering. Een aflopende fietsverzekering sluit je af voor een vaste periode van vaak 3 of 5 jaar. Deze verzekering betaal je ook vaak ineens vooruit. Doordat je de premie ineens betaalt, zijn de totale kosten over de looptijd lager.

Een doorlopende fietsverzekering sluit je af voor een periode van 1 jaar. Na deze periode is de verzekering maandelijks opzegbaar.
Ligfietsverzekering

Wat dekt een ligfietsverzekering?

De meeste fietsverzekeringen bieden dekking tegen diefstal van de fiets, vaak krijg je 3 tot 5 jaar de aankoopwaarde van de fiets vergoed. In het geval van diefstal hanteren de meeste verzekeraars geen eigen risico. Wel zal de verzekeraar eisen stellen aan het fietsslot dat u moet gebruiken. Mogelijk is diefstal uit een afgesloten schuur of garage bij uw woonhuis gedekt op uw inboedelverzekering.

Ook wordt schade door een ongeval of aanrijding, vandalisme of het omvallen van de fiets op de meeste polissen gedekt. Mocht een verzekeraar dit niet standaard aanbieden zal je aanvullend casco dekking moeten afsluiten als je schade verzekerd wilt hebben.

Pechhulp is niet op alle polissen meeverzekerd. Er zijn polissen waar pechhulp standaard in de polis zit, maar er zijn ook verzekeringen waar dit aanvullend moet worden verzekerd.

De voorwaarden van een fietsverzekering verschillen per polis. Let hier dus goed op bij het afsluiten.

Fietsverzekering met pechhulp

Er zijn verschillende vormen van pechhulp. Bij de ene verzekeraar betekent dit dat u en uw fiets naar de door u gewenste locatie wordt gebracht, bijvoorbeeld naar huis of naar de fietsenmaker. Er zijn echter ook verzekeraars die onder pechhulp reparatie ter plaatse verstaan.

Waar op letten bij het afsluiten van een fietsverzekering

Zoals hierboven beschreven zit er veel verschil in wat verzekeraars aanbieden. Bepaal dus goed vooraf wat je wilt verzekeren. Nadat je weet welke dekking je wil kan je starten met het vergelijken van verschillende verzekeringen. Kijk goed naar de premie die je moet betalen als je het pakket van jouw wensen kiest. Een verzekering die alleen diefstal dekt is natuurlijk goedkoper dan een verzekering die ook schadedekking en pechhulp biedt. Mocht je vervolgens schadedekking en pechhulp bij willen verzekeren kan deze goedkope verzekering wel eens minder goedkoop blijken.

?wi=352562&ws=
Wellicht ook interessant?


cshow

Vergelijkbare berichten