Waarom sim only afsluiten

Waarom kiezen voor een sim only abonnement

Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je alleen de service van een provider afneemt. Je kan bellen, sms-en en gebruik maken van internet conform het afgesloten abonnement, je krijgt dus maandelijks een nieuw tegoed maar je krijgt er geen toestel bij.

Wanneer kiezen voor een sim only abonnement?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom het voor jou interessant is om te kiezen voor een sim only abonnement.

  • Je abonnement met toestel loop af, en je toestel werkt nog prima. Je kunt dan flink geld besparen door over te stappen naar een sim only abonnement. Dit voordeel loopt snel op tot enkele honderden euro’s per jaar.
  • Je hebt een los toestel gekocht en deze functioneert nog prima. Waarschijnlijk hebt je dan nu al een sim only abonnement. Je kan kijken of het loont om over te stappen. door jouw huidige abonnement te vergelijken met het aanbod. Misschien kan je nog een paar tientjes per jaar besparen
  • Lagere maandelijkse kosten, bij een sim only abonnement betaal je maandelijks minder dan bij een abonnement met toestel. Uiteraard moet je dan wel zelf een toestel hebben of aanschaffen.
  • Flexibel, je hebt sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn, zo zit je nooit lang vast aan een langdurig abonnement. Handig als je niet aan vaste kosten vast wil zitten of als je toestel het nog wel even volhoudt maar je hem toch binnen een jaar wilt vervangen.
  • Geen BKR registratie, als je een toestel dat meer waard is dan €250,- met abonnement afsluit wordt dit geregisterd bij het BKR. Het wordt gezien als lening. Als je gedurende de looptijd van je abonnement een hypotheek wilt afsluiten wordt het abonnement gezien als verplichting. Hierdoor kan je minder hypotheek krijgen.
  • Je zit niet aan een toestel vast, als je toestel stuk gaat in de abonnementsperiode moet je vaak nog betalen voor een toestel dat je niet meer kan gebruikten. Deze frustratie heb je met een sim only abonnement niet.

Waar op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement

Als je gebruik wilt maken van 4G of 5G, let dan op dat dit inbegrepen is in het abonnement.

Wanneer sim only afsluiten

Los toestel bij sim only

  • Met een sim only kan je profiteren van aanbiedingen op een nieuw toestel. Vaak kan je toestellen die ietsje ouder zijn kopen met een leuke korting. Dit kunnen toestellen zijn die net een half jaar oud zijn. Wil je wel het allernieuwste toestel moet je ineens een groot bedrag neerleggen
  • Twijfel je tussen een sim only en toestel met abonnement. Bereken dan de totale prijs van het toestel gedurende de abonnementsperiode en doe dit ook met de totale kosten die je kwijt bent voor het toestel en het sim only abonnement gedurende deze periode. Zeker bij toestellen van een paar maanden oud kan dit flink schelen.

Vergelijkbare berichten