Wat vergoedt mijn zorgverzekering op vakantie

Wat vergoedt mijn zorgverzekering op vakantie | zorgkosten op vakantie

Je gaat op vakantie naar het buitenland en je vraagt je af of je een extra reisverzekering moet afsluiten of dat je huidige zorgverzekering volstaat. In dit artikel: Wat vergoedt mijn zorgverzekering op vakantie.

Ben ik verzekerd voor zorgkosten in het buitenland?

Als u een basiszorgverzekering heeft afgesloten geldt hiervoor dat u in principe wereldwijde dekking heeft voor zorgkosten, er zijn echter wel een aantal voorwaarden. Hierdoor kan het soms toch verstandig zijn om een aanvullende (reis)verzekering af te sluiten.

Wat vergoed basisverzekering in het buitenland?

De basisverzekering vergoed wereldwijd spoedeisende hulp, dit is alle zorg die niet kan wachten tot u terug bent in Nederland. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor een ambulance, noodzakelijke ziekenhuisbehandelingen, verblijf in een ziekenhuis, medicijnen, etc. PS: Kosten die u maakt in een privékliniek worden mogelijk niet vergoed.

Wilt u zich verzekeren voor de kosten die niet vanuit de basisverzekering worden vergoed kunt u een reisverzekering met dekking voor zorgkosten afsluiten of een aanvullende verzekering bij uw zorgverzekering die medische kosten in het buitenland vergoed tot de werkelijk gemaakte kosten.

Voor u een reisverzekering gaat afsluiten is het dus verstandig om de voorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering door te nemen als u die heeft.

Welke zorgkosten worden in het buitenland vergoed | Medische kosten in het buitenland.

De kosten die u vergoed krijgt in het buitenland zijn de kosten die in Nederland gelden als het normale tarief. Mocht het tarief in het buitenland hoger zijn dan het tarief dat in Nederland geldt, moet u zonder aanvullende (zorg)verzekering deze kosten zelf bijbetalen. Deze kosten gaan eerst ten koste van uw eigen risico, zoals dat ook in Nederland geldt.

Zorgkosten binnen Europa verzekerd?

Als u op vakantie gaat binnen Europa is het verstandig om de Europese zorgverzekeringskaart (EHIC), aan te vragen bij sommige verzekeraars is de verzekeringskaart meteen de EHIC kaart. Met deze kaart heeft de zorgverlener de garantie dat de zorgkosten worden betaald, en kan hij de gemaakte kosten direct declareren bij de zorgverzekering. Mogelijk moet je nog wel deel zelf betalen.

Kosten bij repatriëring | Vergoed de basisverzekering repatriëring?

Mocht u in het buitenland komen te overlijden of moet u met speciaal vervoer(gipsvlucht/ambulance) vanwege ziekte naar Nederland gehaald worden, dan worden deze kosten niet vergoed vanuit de basisverzekering. Deze kosten kunnen alleen worden vergoed vanuit een reisverzekering.  Zeker als u op wintersport gaat is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten met wintersport dekking.

Zorgkosten in het buitenland

Zorgkosten bij een wereldreis

Gaat u bijvoorbeeld op wereldreis, en duurt deze langer dan 1 jaar. Dan kunt u geen gebruik meer maken van de Nederlandse zorgverzekering. U moet hiervoor dan een aparte verzekering afsluiten.

cshow

Wellicht ook interessant

Vergelijkbare berichten