Hoe werkt Stryk

Kan je geld verdienen met Stryk? Hoe werkt Stryk

De aandelen markt is de laatste tijd behoorlijk in trek, steeds meer mensen stappen in aandelen. Een bekend fenomeen in Amerika zijn de zogenaamde Robin Hood traders, met deze app kunnen zij gratis handelen in aandelen op de beurs. Robin Hood is in Nederland niet beschikbaar, maar wij hebben we een app waarmee je ook laagdrempelig kunt inspelen op de beurs. Namelijk Stryk, voorheen heette dit platform Bux X.

In dit artikel nemen we met je door hoe de app werkt, en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is Stryk?

Stryk is een app waarmee je op je telefoon gemakkelijk posities in aandelen, indexen zoals de AEX en Dow Jones, grondstoffen, valuta en Crypto in kunt nemen. De meest verhandelde aandelen zijn in de app te vinden net als de belangrijkste indexen en grondstoffen als Goud, Zilver en Olie, en crypto zoals Bitcoin, Ripple en Ethereum. Je kan alleen handelen via deze app. Handelen in een browser op je laptop is niet mogelijk.

Je koopt bij BUX niet daadwerkelijk het aandeel zoals je dat op de beurs kunt doen, maar je koopt een zogenaamde CFD(Contracts For Difference) dit is een afgeleid product op de onderliggende waarde die meebeweegt met de daadwerkelijke koers van een aandeel. Wanneer je wilt handelen met echte aandelen en ETF’s is Bux zero een beter alternatief.
Hoe werkt Stryk

Hoe werkt Stryk

De app is zodanig opgezet dat deze ook te gebruiken is voor een beginnend belegger.

Je kan in de app een waarde kiezen waarin je wilt handelen, dit kan dus een enkel aandeel zijn zoals Shell of misschien wil je wel meeliften op de beweging van de AEX. Als je het juiste item hebt geselecteerd geef je aan of je verwacht dat dit item gaat stijgen of juist gaat dalen. Je verdient geld als blijkt dat je trade de juiste kant op was.

Daarnaast kan je met Stryk ook kiezen voor een hefboom, zij noemen dit een multiplier. Hierdoor kan je met een kleiner bedrag handelen alsof dit bedrag een veelvoud van dit bedrag is. Voor aandelen is de maximale multiplier 5, voor indexen is de maximale multiplier 20, voor valuta is de multiplier maximaal 30, en voor Crypto maximaal 2. Je kan bij BUX ook handelen zonder multiplier.

Wat houdt een multiplier op Stryk in?

Wanneer je handelt met een multiplier, handel je met meer geld dan je daadwerkelijk inzet. Dit geld leen je van Stryk. Stel je zet in op een stijging van de Nasdaq met multiplier 20. Zodra de Nasdaq met 5% stijgt is jouw inzet verdubbeld. Echter daalt de Nasdaq met 5% dan is jouw inzet volledig verloren. Terwijl als je had ingezet zonder multiplier, dan had je een bescheiden winst gehad maar ook veel minder risico.

Multiplier Stryk

Hoeveel geld moet je inleggen op Stryk?

Je kan op Stryk handelen met ‘nepgeld’ dit is zeker aan te raden als je de app onder de knie wil krijgen. Je kan dan immers gratis uitvogelen hoe het allemaal werkt. Dit nepgeld wordt door Stryk, Funbux genoemd. Zodra je besluit om met echt geld te handelen moet je minimaal €50,- op het account storten.

Hoe gaat Stryk om met dividend.

Op aandelen kan je natuurlijk dividend uitgekeerd krijgen, hoe gaat Stryk hier mee om?

Nou net als op de gewone beurs krijg je het dividend als resultaat als je hebt ingezet op een stijging van de onderliggende waarde. Als je hebt ingezet op een daling van de onderliggende waarde dan gaat het betaalde dividend af van het resultaat.

Hoeveel kan ik verdienen met Stryk

Je winst is bij BUX onbeperkt, door de beschikbaarheid van multipliers kan je eenvoudig een mooi rendement maken als je de juiste kant op handelt. Wees je echter wel bewust van het hoge risico. Als de beurs voor jou de verkeerde kant op beweegt, ben je snel je inleg kwijt.

Hoeveel kan ik verliezen met Stryk?

Je kunt met Stryk nooit meer verliezen dan je inleg, dit is dus een voordeel ten opzichte van de normale beurs waar je met het inspelen op een daling van het aandeel door short te gaan meer kan verliezen dan 100%.

Door het gebruik van multipliers kan je razendsnel je geld verliezen, waar je bij de juiste richting makkelijk veel geld kunt verdienen kan je ook in een ogenblik veel verliezen. Bux is dus een product met veel risico wanneer je gebruikt maakt van multipliers

Is Stryk veilig?

  • Stryk staat onder toezicht van de Britse financieel toezichthouder FCA, de tegenhanger van de Nederlandse AFM.
  • Per rekening wordt er tot 85.000 Britse Ponden gegarandeerd door het Britse ‘Financial Services Compensation Scheme’ (FSCS)
  • Alle communicatie met de BUX servers is versleuteld middels TLSv1.2
  • Je kunt op ieder moment je geld terug boeken naar je eigen rekening.

Wat is het verdienmodel van Stryk

Stryk verdient op 2 manieren geld, dit zijn allereerst de openingsfee en de sluitingsfee die je moet betalen als je een positie opent op Stryk. Dit zijn meteen jouw transactie kosten zoals je die ook bij een ‘gewone’ broker zou moeten betalen. De kosten zijn veelal €0,30 + een klein percentage over de onderliggende waarde.

Daarnaast moet je wanneer je handelt met een multiplier rente betalen over het bedrag dat je ‘leent’ van Stryk. Dit is een percentage over de onderliggende waarde. Dus hoe hoger de multiplier hoe hoger logischerwijs de financieringskosten zijn. Hoe hoog deze kosten zijn verschilt behoorlijk per fonds. Wanneer je met een multiplier inzet op een stijging van Crypto moet je op het moment van schrijven maar liefst 25% betalen. Pas hier dus mee op, voor veel fondsen is 3 tot 4% op jaarbasis gangbaar.

Conclusie

Je kan geld verdienen met Stryk,  sterker nog je kan in korte tijd makkelijk je inzet verdubbelen maar dit gaat gepaard met grote risico’s. Als de beurs ook maar even voor jou de verkeerde kant op beweegt kan je net zo snel jouw geld verliezen. Wees je bewust van deze risico’s als je gaat handelen op stryk. Zoals altijd op de beurs is het verstandig om alleen geld in te zetten dat je kan missen.

Stryk is niet bedoeld om voor de lange termijn een beleggingsportefeuille op te bouwen. Als je voor de lange termijn wilt investeren via een platform van Bux, is Bux Zero een beter alternatief. Meld je via deze link aan via deze link bij Bux Zero, en ontvang 1 gratis aandeel. 

?wi=352562&ws=

Wellicht ook interessant?

728x90

Vergelijkbare berichten