Beleggen voor beginners

8 Boeken over beleggen | 3 boeken voor de beginnende belegger

Over beleggen zijn veel boeken volgeschreven, zeker als beginner kan het interessant zijn om kennis te halen uit deze boeken. Maar ook voor de meer ervaren belegger is het nooit verkeerd om meer kennis op te doen. Maar welke boeken moet je dan hebben? In dit artikel nemen we een aantal boeken met je door.

3 boeken voor beginnende belegger

Beleggen voor dummies

Als je een beginnende belegger bent is het boek ‘’ Beleggen voor dummies’’ bijna een must-have. Het boek beschrijft in begrijpelijke taal de belangrijkste zaken van beleggen, daarnaast staan er in het boek makkelijk toepasbare tips. Het boek behandelt de verschillende manieren waarop je, je geld in de beurs kunt investeren zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF’s, opties en turbo’s, geeft aan wat de voors en tegens zijn bij deze investeringsmogelijkheden. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook aandacht voor fundamentele analyse en technische analyse.

Beleggen in aandelen voor Dummies

Als je op voorhand al weet dat opties en obligaties niet jouw ding zijn, maar jij je wilt focussen op het investeren in aandelen, dan is dit boek iets voor jou. In dit boek vind je strategieën om de juiste aandelen te selecteren en daarmee je vermogen te laten groeien.

De basis van het beleggen

Als je echt alles wilt weten over beleggen is dit boek een betere keus dan de 2 bovenstaande boeken.
‘’ De basis van het beleggen’’ is een behoorlijk uitgebreide inleiding voor een ieder die meer kennis wil vergaren over beleggen. Lastig jargon wordt in een duidelijke begrijpelijke taal uitgelegd. Ook legt het boek de verschillende mogelijkheden van beleggen uit en is er daarbij aandacht voor de kansen en risico’s van deze investeringen. Kortom een uitstekende inleiding voor iemand die de eerste stappen in beleggen wil zetten.

Boek over beleggen

Als je al iets meer weet over beleggen zijn er uiteraard nog tal van boeken over verschillende beleggingsmanieren, strategieën etc. Hieronder een aantal aanraders.

5 boeken voor elke investeerder

De Intelligente belegger

De intelligente belegger is geschreven door meester belegger Benjamin Graham. Benjamin Graham was de professor die Warren Buffet onderwees op de Columbia University. Graham was het grote voorbeeld van Warren Buffet en wordt gezien als grondlegger van het waarde beleggen. Bij waarde beleggen ga je als investeerder opzoek naar ondergewaardeerde aandelen.

Warren Buffet noemt dit boek het beste boek dat er ooit over beleggen is geschreven, al gaf Buffet wel aan dat de theorie in het boek enigszins is achterhaalt, niet gek als je bedenkt dat dit boek bijna 100 jaar oud is.

Geld, goud en zilver

Het boek gaat allereerst in op de geschiedenis van ons monetaire geld systeem en de dekking van goud vroeger. De mening van de schrijver is dat dit systeem op termijn opnieuw kan instorten, goud is dan een veilig alternatief. In het 2e deel van dit boekt wordt ingegaan op manieren om te investeren in goud en zilver en wanneer u moet kopen en wanneer u uw edelmetalen weer moet verkopen.

De schitterende eenvoud van indexbeleggen

Indexbeleggen is eenvoudig. Beurskoersen van een aandeel kunnen sterk fluctueren maar op de lange termijn stijgen indexen vrijwel altijd.  Hoe maak ik daar gebruik van? Kies een aanpak die niet afhankelijk is van het correct voorspellen van beurskoersen. Die manier van beleggen zonder verrassingen heet indexbeleggen. Kan ik zelf indexbeleggen ? Ja, het is eenvoudig maar niet makkelijk. U moet zelfdiscipline kunnen opbrengen en u moet zich er één keer goed in verdiepen. Daarna hoeft u er vrijwel niet meer naar om te kijken. Voor wie is dit boek bedoeld? Als u meer rendement wilt dan u op een spaarrekening krijgt maar er niet teveel tijd in wilt steken en niet veel geld in een klein aantal bedrijven wilt steken kan indexbeleggen een mooi alternatief zijn.

De beleggingsillusie

Banken en vermogensbeheerders beloven vaak gouden bergen, maar maken dit zelden waar. Op lange termijn doen velen het slechter dan de markt. Grotendeels veroorzaakt door de beheerskosten die zij in rekening brengen. In dit boek wordt beschreven hoe de vermogensbeheerders te werk gaan, gelukkig bieden ze ook alternatieven hoe jij wel een mooi rendement kunt krijgen.

Miljonair met een gewone baan

Dit boek gaat over wat veel mensen graag zouden willen, financieel onafhankelijk worden. De schrijver van dit boek kreeg het voor elkaar. In dit boek beschrijft hij hoe dit is gelukt door bescheiden te leven en daarbij slim te investeren. Ook als je niet wilt beleggen maar gewoon je maandelijkse lasten naar beneden wilt brengen kan dit boek handvaten bieden.

Wellicht ook interessant?

Vergelijkbare berichten