Vergoed basisverzekering bril of lenzen?

Krijg ik brilvergoeding uit de basisverzekering?

Hoe werkt de brilvergoeding in combinatie met een zorgverzekering? In dit artikel bespreken we de vergoeding voor brillen en lenzen. En gaan we in op de vraag: Krijg ik brilvergoeding uit de basisverzekering?

Vergoed basisverzekering bril of lenzen?

In principe wordt door de basisverzekering geen brilvergoeding uitbetaald voor een gewone bril. Alleen indien u kinderen heeft die jonger zijn dan 18 jaar en er is sprake van een medische indicatie komt u aanmerking voor een brilvergoeding vanuit de basisverzekering. Wel geldt er een eigen bijdrage.

Bent u ouder dan 18 dan worden een bril of lenzen alleen vergoed bij een medische indicatie.

‘’ Gewone’’  brillen of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wilt u hiervoor een vergoeding ontvangen zult u een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten.

Op de site van het zorginstituut kunt u vinden wanneer er sprake is van een medische indicatie.

Welke verzekering moet ik kiezen voor brilvergoeding?

Alle verzekeraars bieden wel een aanvullende zorgverzekering aan waarmee je je kan verzekeren voor een bijdrage in de kosten voor een bril of lenzen. Je kan in alle beschikbare vergelijkers aangeven of je een vergoeding wilt voor een bril of lenzen. Als je dit vooraf aangeeft zie je direct een vergelijking tussen verzekeringen die een brilvergoeding bieden.

Krijg ik brilvergoeding uit de basisverzekering?

Hoeveel betaalt mijn verzekering voor mijn bril/Lenzen?

Hoeveel een zorgverzekeraar bijdraagt aan jouw bril of lenzen is afhankelijk van het door jouw gekozen pakket. Uiteraard geldt vaak, hoe duurder het pakket hoe meer er vergoed wordt.

Gebruikelijk is een vergoeding van €100 tot €150 per 2 jaar. Meer is uiteraard mogelijk, maar dan betaalt u ook meer premie.

Eigen risico brilvergoeding

Als u vanuit de aanvullende verzekering aanspraak maakt op een brilvergoeding is er geen sprake van een eigen risico. U betaalt namelijk alleen eigen risico over zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed.

Moet ik mij verzekeren voor een brilvergoeding

Als u alleen een aanvullende verzekering wilt afsluiten vanwege de vergoeding voor een bril of lenzen is het vrijwel in alle gevallen goedkoper om alleen een basisverzekering af te sluiten en de bril of lenzen zelf te betalen.

Wanneer u toch een aanvullende zorgverzekering afsluiten omdat u bijvoorbeeld ook tandartskosten of fysiotherapie wilt verzekeren is het wel interessant om te kijken naar de vergoeding die deze verzekeraar biedt voor brillen of lenzen.

Kan ik overal een bril of lenzen kopen?

Bij veel verzekeraars kan je alleen brillen of lenzen kopen bij gecontracteerde partijen. Let hier dus goed op voordat je een bril of lenzen aanschaft, als je dit doet bij een niet aangesloten partij krijg je mogelijk niets vergoed.

Eyewish brilvergoeding

Wellicht ook interessant?

cshow

Vergelijkbare berichten