Moet ik fysiotherapie verzekeren

Welk pakket moet ik kiezen voor fysiotherapie? | Aanvullende verzekering fysiotherapie

Het kiezen van een aanvullende zorgverzekering kan best lastig zijn. Welk pakket je het beste kunt kiezen hangt af van verschillende factoren. In dit artikel geven we je een aantal tips op het gebied van Fysiotherapie.

Kiezen van een aanvullende verzekering voor fysiotherapie 

Wanneer je opzoek bent naar een (nieuwe) zorgverzekering, of je huidige verzekering wilt aanpassen heb je een ruime keuze aan verschillende pakketten. Voor fysiotherapie is er vaak keuze uit een aantal behandelingen. Deze pakketten bestaan meestal uit 6, 9, 12, 16, 18 of 27 behandelingen.

Moet ik fysiotherapie verzekeren?

Of het verstandig is om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten is afhankelijk van jouw zorgbehoefte.

Ben je gezond en heb je over het algemeen weinig klachten van bijvoorbeeld je nek of rug? Dan is het misschien niet nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Ga je normaal gesproken maar een aantal keer per jaar naar de fysiotherapeut, dan heb je over het algemeen genoeg aan het goedkoopste pakket van 6 of 9 behandelingen.

Loop je meer risico op blessures door bijvoorbeeld sport of heb je vaak klachten van je gewrichten? Dan kan het verstandig zijn om een groter pakket te kiezen waarin meer behandelingen voor fysiotherapie vergoed worden.

Voor het maken van de juiste keuze geldt; wil je zelf betalen mocht er wat aan de hand zijn, of betaal je hier liever maandelijks een bedrag voor in de vorm van een aanvullende verzekering.

Fysiotherapie na operatie

Vergoeding na een operatie | Fysiotherapie na een operatie

Mocht je na een operatie verder gaan revalideren bij een fysiotherapeut dan is het goed om te weten dat dit niet direct vanuit je basisverzekering vergoed wordt. Afhankelijk van wat voor operatie je hebt ondergaan is wettelijk bepaald hoelang je recht hebt op fysiotherapie. Belangrijk om te weten is dat deze vergoeding vaak pas geldt vanaf de 21e behandeling. Dat betekent dat de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening zijn, of vergoed worden vanuit je aanvullende verzekering. Sinds 2022 worden bij Anderzorg de eerste 20 behandelingen bij vrijwel alle operaties aan het bewegingsapparaat, vergoedt vanuit de aanvullende module Fysiotherapie.

Gemiddeld aantal behandelingen fysiotherapie

Hoeveel behandelingen je gemiddeld kwijt bent voor een bepaalde klacht of blessure is lastig te voorspellen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op de duur van de behandelingen.

Voor acute nek en rug klachten ben je vaak 2-6 behandelingen verder voordat je van je klachten af bent. Ga je door je enkel? Dan ben je al gauw 6-8 weken onderweg voor herstel.

Mocht je een goede inschatting willen maken hoelang een klacht aan kan houden en hoe vaak je hiervoor naar je fysiotherapeut moet dan is het belangrijk om na een eerste behandeling te overleggen met jouw fysiotherapeut. Hij of zij kan na het aanhoren van je verhaal en het doen van een onderzoek jou een voorspelling doen hoelang je klacht kan duren.

Nogmaals, het is lastig om te voorspellen hoeveel zorg je nodig gaat hebben per jaar. Weeg daarom de risico’s voor jezelf af en maak een keuze of je zelf voor eventuele kosten wilt betalen, of dat je je hiervoor wilt verzekeren.

cshow

Wellicht ook interessant?

Vergelijkbare berichten