Kosten huisdier per maand

Wat kost een huisdier? | Maandelijkse kosten huisdier

Wat kost een huisdier? Overweegt u de aanschaf van een huisdier maar bent u wel benieuwd wat u dit gaat kosten? In dit artikel gaan we proberen een goede schatting te maken van de kosten van een huisdier.

Aanschafkosten huisdier | Wat kost een huisdier?

Veel mensen hebben een huisdier. Naast de maandelijkse kosten aan voeding en verzorging ben je natuurlijk ook kosten kwijt bij aanschaf. Dit zijn onder andere de kosten van het aanschaffen van het dier, huisvestingkosten, mogelijk moet het dier nog gechipt worden, mogelijk wil je het dier verzekeren tegen dierenartskosten. Voor de meeste dieren geldt dat er bij aanschaf best wat kosten gemaakt moeten worden voor een mand, kooi, aquarium etc. Daarna valt het bij kleine dieren met maandelijkse kosten nog wel mee. Je kan uiteraard flink op de aanschafkosten besparen door een dier uit het asiel te nemen.

Wat kost een huisdier per maand

Wat kost een hond maandelijks?

Het maakt natuurlijk voor de maandelijkse kosten nogal uit of je een kleine of een grote hond hebt. Zo zal een teckel veel minder eten dan bijvoorbeeld een herdershond.

Er zijn verschillende soorten voeding op de markt te koop, afhankelijk van de grote van de hond en het soort voeding dat u kiest bent u tussen de €5,- en €100,- kwijt aan voeding.

Vaste dierenartskosten, uw hond zal jaarlijks inentingen en vaccinaties nodig hebben, ook moet uw hond periodiek een ontwormingskuur hebben. Dit zal totaal maandelijks ongeveer €10,- kosten.

In sommige gemeente moet u hondenbelasting betalen, op de site van uw gemeente kunt u zien of dit van toepassing is. Indien dit wel van toepassing is ziet u het bedrag op de site.

Mogelijk wilt u een hond die zo nu en dan naar de trimsalon moet, dit zal afhankelijk van de grote van de hond ook enkele tientjes per keer kosten.

Wilt u tijdens vakantie uw hond naar een pension brengen? Dit kost dan snel enkele tientjes per dag. Mede afhankelijk van de voorzieningen en het soort hond.

Daarnaast heeft u natuurlijk nog kosten voor een kauwbotje, speelgoed etc.

Wat kost een kat maandelijks?

Voor een kat is het wat eenvoudiger in te schatten hoeveel je kwijt bent aan voeding, dit zal €10,- tot €25,- per maand zijn afhankelijk van het merk voer dat u kiest.

De kat zal jaarlijks ingeënt en gevaccineerd moeten worden. Daarnaast heeft u nog ontwormingskuren en antivlooienmiddelen nodig. Dit zal per maand ongeveer €10,- kosten.

Wilt u tijdens vakantie uw kat naar een pension brengen? Dit kost dan snel een tientje per dag.

Wat kost een vogel per maand

Ook bij een vogel maakt het formaat uit voor de hoeveelheid voeding die je nodig hebt. Toch zal dit voor de meeste vogels niet meer bedragen dan een paar euro. Al zijn er vogels zoals Lori’s en papegaaien die een vers aanbod van voedsel nodig hebben, bij dergelijke vogels lopen de kosten wel op tot enkele tientallen euro’s. Daarnaast kan je ook zelf wat fruit en groente bijvoeren.

Verder zal je af en toe een bodembedekker voor de kooi moeten aanschaffen dit kan zand zijn of beukensnippers . De kosten hiervoor ook beperkt zijn tot een paar euro per maand.

De meeste dierenartsen hebben niet veel kennis van vogels, mocht je een gespecialiseerde dierenarts nodig hebben, dan kunnen de kosten wel oplopen. Voor een simpel onderzoek kunt vaak wel bij de meeste dierenartsen terecht.

Overige huisdieren

Een knaagdier zal je maandelijks zo’n €10,- kosten aan voeding en bodembedekking.
Een Aquarium zal je aan nieuwe plantjes en voeding zo’n €3 tot €5,- kosten.

?wi=352562&ws=

Wellicht ook interessant?

?wi=352562&ws=

Vergelijkbare berichten