Welke lease vormen zijn er? Auto

Welke soorten private lease zijn er?

Wil je een auto leasen maar weet je niet welke vormen private lease er zijn? We nemen het in dit artikel met je door. Er zijn verschillende soorten private lease-overeenkomsten waaruit gekozen kan worden.

Wat is full operational lease

Full operational lease: Hierbij betaalt de gebruiker alleen voor het brandstof gebruik van de auto en soms de verzekering, terwijl de leasemaatschappij verantwoordelijk is voor onderhoud en eventuele reparaties. Dit is de meest complete vorm van private lease, waarbij de gebruiker geen zorgen hoeft te maken over onderhoud, verzekering of reparaties. Bij de meeste lease contracten is de verzekering inbegrepen

Wat is financial lease?

Financial lease: Hierbij s de gebruiker vaak zelf verantwoordelijk voor onderhoud en verzekering. Dit is een goede optie voor gebruikers die meer controle willen hebben over de auto en die zelf verantwoordelijk willen zijn voor onderhoud. Aan het eind van de looptijd word je eigenaar van de auto. Je moet vaak nog een slottermijn voldoen om eigenaar te worden. Je loopt hierbij restwaarde risico. Ook is het vaak goedkoper om met een persoonlijke lening de auto aan te schaffen. Vergelijk dit dus goed.

Wat is short lease?

Short lease: Hierbij wordt de auto voor een kortere periode geleased, vaak voor een periode van 6 tot 12 maanden. Dit is een goede optie voor gebruikers die de auto voor een korte tijd nodig hebben, zoals voor een tijdelijk project of een proefperiode.

Wat is flex lease?

Flex lease: Hierbij kunt u kiezen uit een aantal afwijkende voorwaarden, zoals het aantal kilometers en de looptijd van de lease. Hierdoor kunt u meer flexibiliteit krijgen in uw rijgedrag en uw lease aanpassen aan uw eigen situatie.

Wat is occasion lease?

Occasion lease. Dit is het leasen van een 2e hands auto. Dit is vaak mogelijk tegen dezelfde voorwaarden als het leasen van de een nieuwe auto. Alle vier de bovenstaande opties zijn dus mogelijk. Het leasen van een occasion is niet per se(veel) goedkoper dan het leasen van een nieuwe auto. De leasemaatschappij reserveert bij een oudere auto immers meer kosten voor onderhoud en reparaties.

Het is belangrijk om deze verschillende soorten lease te vergelijken en te bepalen welke het beste bij de gebruiker past, in termen van kosten, verantwoordelijkheden en flexibiliteit.

?wi=352562&ws=

Wellicht ook interessant?

Vergelijkbare berichten