Hoe vaak CV ketel onderhouden

CV ketel onderhouden | CV ketel onderhoud hoe vaak?

Een cv ketel is een apparaat dat periodiek onderhoud nodig heeft. Door de cv ketel regelmatig te onderhouden is de kans op storingen een stuk kleiner, ook komt het de veiligheid ten goede.

Is CV ketel onderhouden verplicht?

Onderhoud aan de CV ketel is niet wettelijk verplicht. Wel kan het zijn dat jouw opstalverzekering eist dat er regelmatig onderhoud plaats vindt aan de installatie. Ook de garantie op een cv ketel kan komen te vervallen als er sprake is van achterstallig onderhoud.

Vanaf april 2022 alleen bedrijven die  gecertificeerd zijn, installaties te plaatsen, onderhouden of repareren. Dit moet ervoor zorgen dat het aantal ongevallen door koolmonoxide omlaag gaat.

CV ketel onderhouden

Hoe vaak moet je een cv ketel onderhouden

In de handleiding staat hoe vaak jouw cv ketel onderhoud nodig heeft. In de regel is om de 2 jaar voldoende en heeft een nieuwe cv ketel de eerste 2 jaar geen onderhoud nodig. Het is uiteraard nooit verkeerd om vaker onderhoud te plegen, dit verhoogt de zekerheid en veiligheid van de installatie maar is dus niet strikt noodzakelijk.

Wat kost cv ketel onderhoud

Een inspectie en onderhoudsbeurt van uw CV ketel kost in de regel iets meer dan €100,-

Voordelen onderhoud aan de cv ketel

  • Met een goed onderhouden cv ketel heeft  u het minste kans op storingen aan de installatie en tevens de minste kans op gevaarlijke situaties zoals, brand of koolstofmonoxide vergiftiging.
  • Een goed onderhouden cv ketel is zuiniger in verbruik
  • Een goed onderhouden installatie gaat in de regel langer mee
  • De monteur kan onderdelen die veel slijtage vertonen vervangen voordat het echt op is, hiermee voorkom je dat de installatie stopt met werken of dat ook andere onderdelen sneller slijten.

Onderhoudscontract voor cv ketel onderhoud

Je kan er voor kiezen om een onderhoudscontract voor cv ketel af te sluiten. De keuze in de verschillende contracten is enorm, variërend van een basiscontract met 2-jaarlijks onderhoud tot een mega comfortcontract met daarin een jaarlijks onderhoudsmoment en ‘’ gratis’’ voorrijdkosten en materiaal bij reparatie. En allerlei vormen hier tussen in, mocht je een contract willen afsluiten kijk dan ook goed naar de exacte voorwaarden.

Is onderhoud van een cv ketel nog interessant?

Als uw cv ketel de leeftijd van 12 tot 15 jaar heeft bereikt zit hij veelal aan het einde van zijn technische levensduur. Als u flink moet investeren in de installatie om deze nog enige tijd te laten werken kan het interessant zijn om de cv installatie te vervangen voor een nieuwe. De monteur kan u hier over adviseren. Met een nieuwe cv ketel kunt u bovendien besparen op uw energiekosten.

cshow

Wellicht ook interessant?

?wi=352562&ws=

Vergelijkbare berichten