Welke maat riem heb ik?

Welke maat riem heb ik? Hoe maat riem bepalen?

Vorige week had ik een bruiloft en ik had bedacht dat ik daarvoor een nieuwe riem wilde kopen.

Ik meette mijn huidige riem op om de maat te bepalen, deze was 105 cm en ik kocht dan ook een nieuwe riem in de maat 105. Toen ik deze riem had bleek dat deze veel te groot was, ik had de maat van de riem namelijk totaal verkeerd bepaald. Maar hoe bepaal je de maat van de riem dan wel juist en waar moet je nog meer opletten bij het kopen van een riem?

Maat van een riem bepalen | Welke maat riem heb ik nodig?

Zoals je kunt lezen bepaalde ik de maat van de riem niet juist, maar hoe bepaal je dan welke maat riem je moet kopen? Je kunt de juiste maat van de riem bepalen door de omtrek van jouw lichaam te meten op de plek waar je de riem wilt gaan dragen. Tijdens het meten kan je je broek aanhouden. Je kiest dan de maat die hier het dichtst bij ligt.

Is de omtrek van jouw taille bijvoorbeeld 87CM, dan is het verstandig om een riem van maat 85 te kopen. Deze riem zal dan mooi sluiten in het middelste gaatje waardoor het geheel er netjes uitziet.

Heel globaal kies je de maten conform onderstaand schema | maat riem meten

Omtrek taille in CM        Riemmaat

73 – 82                               75 cm

82 – 87                               80 cm

87 – 92                               85 cm

92 – 97                               90 cm

97 – 102                             95 cm

102 – 107                          100 cm

107 – 112                          105 cm

112 – 117                          110 cm

117 – 122                          115 cm

122 – 127                          120 cm

128 – 135                          125 cm

Welke breedte maat riem moet je kiezen?

Nu je de lengtemaat van de riem weet kan je ook nog kiezen uit diverse breedtematen van jouw nieuwe riem. Voor vrouwen is dit makkelijk, hier is eigenlijk alles geoorloofd als het maar bij de outfit past. Bij mannen ligt het iets anders. Bij mannen is de stelregel dat een riem eigenlijk nooit smaller mag zijn dan 3 cm. Traditioneel zijn deze 3,5 cm breed en op een spijkerbroek hoort een riem van 4 cm breed.

Welke kleur riem moet je kiezen?

De kleur van de riem moet natuurlijk wel bij de outfit passen. Bij mannen is het gangbaar dat wanneer er zwarte of bruine schoenen gedragen worden, de riem dezelfde kleur heeft als de schoenen. Wanneer dit niet kan, kies dan voor een riem die dicht in de buurt komt van de broek die je draagt, heb je witte sneakers onder een zwarte broek? Kies dan voor een zwarte riem.

Welke maat riem kiezen

Hoe draag je een riem?

Voor vrouwen is de etiquette dat zij de riem met de klok meedragen, voor mannen is dit juist andersom. Mannen dragen de riem tegen de klok in.

Riem onderhouden

Heb je een mooie lederen riem aangeschaft? Dan wil je deze natuurlijk zolang mogelijk in goede staat houden. Het is dan ook verstandig om het leer goed te onderhouden. Dit kan je doen door hem eens per jaar voorzichtig schoon te maken met bijvoorbeeld groene zeep. Daarna kan je de riem rustig insmeren met leercrème of schoenpoets in dezelfde kleur.

Relevante productenWellicht ook interessant?

Vergelijkbare berichten