Stank gourmet uit huis krijgen

gourmetlucht verwijderen | Hoe krijg je gourmetlucht uit huis?

Tijdens feestdagen gaan veel mensen gourmetten, een gezellige bezigheid waarbij je lekker lang kunt tafelen. Er is echter één groot nadeel aan gourmetten. De rest van de avond en waarschijnlijk de volgende dag ook nog ruikt het hele huis naar gourmet.

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je de gourmetlucht sneller kwijt raakt, We nemen in dit artikel met je door hoe je gourmetlucht kunt verwijderen.

Gourmetlucht voorkomen

Ventileer tijdens het gourmetten

Erg voor de hand liggend. Door tijdens het gourmetten alvast een raam open te zetten kan er frisse lucht naar binnen komen. Ook kan je als je in de keuken gourmet door de afzuigkap aan te zetten alvast een deel van de ‘’ vuile’’ lucht afvoeren.

Bak het eten in Rijstolie

Rijstolie heeft een rookpunt van 255°C, hierdoor komt er minder geur/rook vrij tijdens het bereiden van het eten. Als je geen rijstolie hebt, probeer dan roomboter. Dit zal wel geuren, maar een stuk minder dan vloeibare bak en braad olie.
Gourmet lucht verwijderen

Gourmetlucht uit huis krijgen | gourmetlucht uit huis verwijderen

Gourmetlucht verwijderen met wasverzachter

Je kan na het gourmetten op laag vuur een pan met wasverzachter, vermengd met wat water zachtjes aan de kook brengen. De geur die hierdoor vrij komt camoufleert de gourmetlucht waardoor je deze niet meer ruikt. Als je geen wasverzachter of azijn hebt kan je ook een vaatwastablet gebruiken.

Laat azijn de geur opnemen | Gourmetlucht verwijderen met azijn

Je kan na het gourmetten op laag vuur een pan met azijn, vermengd met wat water zachtjes aan de kook brengen. De azijn lucht verdrijft de geur van het gourmetten. Je kan ook tijdens het gourmetten alvast een pannetje met azijn op het fornuis zetten. Je kan ook ergens een bakje met azijn neerzetten, ook dit zal de geur opnemen. Zet dit uiteraard wel ergens neer waar kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

Gebruik geurkazen | Gourmetlucht verwijderen met geurkazen.

Ook geurkazen kunnen de gourmetlucht voldoende camoufleren, zeker als je kaarsen hebt met een wat sterkere geur. Voordeel van geurkazen is dat het ook nog eens de sfeer in huis ten goede komt.

Gebruik wierrook stokjes | Gourmetlucht verwijderen met wierrook

Wierrookstokjes of soortgelijke producten zijn ook een prima manier om de gourmetlucht te verdrijven.

Gourmetlucht uit kleding verwijderen

Naast dat de gourmetlucht overheersend aanwezig kan zijn in de ruimte waar gegeten is, kan de geur ook vervelend in kleding trekken. Gelukkig zijn ook hiervoor een aantal middeltjes beschikbaar om de vervelende geur te verwijderen.

Baking soda | Gourmetgeur verwijderen met Baking soda

Vaak is het wassen van kleding voldoende om van de vervelende gourmetgeur af te komen. Mocht dit niet werken kan je baking soda gebruiken. Je kan de kleding laten inweken in een bak met baking soda en daarna opnieuw wassen. Als het goed is ruikt je kleding nu weer lekker fris.

Gourmetlucht uit gordijnen

Naast kleding, kunnen ook de gordijnen je nog lange tijd herinneren aan het avondje gourmetten. Het makkelijkst is dan ook om de gordijnen te verwijderen voordat je gaat gourmetten.

Heb je de gordijnen toch laten hangen, is wassen vaak voldoende. Mocht dit niet voldoende zijn, kan je de gordijnen inweken met wat baking soda. Mocht dit niet lukken vanwege het formaat kan je wat baking soda toevoegen aan de wasmachine.

Heb je echt geen zin in die gourmetlucht in je huis, probeer dan ergens anders te gourmetten:)

Wellicht ook interessant?


cshow

Vergelijkbare berichten