Wat is een natura polis

Wat is een naturapolis? | Betekenis naturapolis.

Als je een zorgverzekering afsluit kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. In dit artikel leggen wij uit wat een naturapolis is.

Wat is een natura zorgverzekering? Wat houdt een natura polis in?

Als u een naturapolis heeft kunt u niet bij alle zorgaanbieders terecht. U kunt met een naturaverzekering alleen terecht bij zorgverleners waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Wilt u toch naar een zorgverlener gaan, waar uw verzekering geen contract heeft afgesloten? Kijk dan goed na in uw polis welke kosten u nog vergoed krijgt. Mogelijk krijgt u slechts een deel van de kosten terug bij niet gecontracteerde zorgverleners. Als u hier niet uitkomt, neem dan contact op met uw zorgverzekering zij kunnen u ongetwijfeld vertellen wat u vergoed krijgt.

Op de site van de zorgverzekering kunt u zien welke zorgverleners zijn gecontracteerd. Ook kunt u de zorgverleners vragen of zij een contract hebben met uw zorgverzekering.

De rekening van de behandeling gaat rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Bij een naturapolis heeft u dus geen administratieve rompslomp.

Voordelen Natura polis

  • De zorgpremie is lager dan bij een restitutiepolis.
  • Je hoeft zelf geen bedragen voor te schieten, bij gecontracteerde zorg gaat de rekening direct naar de verzekeraar.
  • Doordat de facturen rechtstreeks naar de verzekeraar gaan heb je geen administratieve rompslomp.

Nadelen Natura polis

  • Je hebt geen ‘’Vrije zorgkeuze’’ zoals bij een restitutiepolis.
  • Bij niet gecontracteerde zorg krijg je mogelijk niet alle kosten vergoed. Het is verstandig dit van te voren goed uit te zoeken.

Wellicht ook interessant?

cshow

Vergelijkbare berichten