Besparen met too good to go

Hoe werkt too good to go | Besparen met too good to go

Jaarlijks worden er gigantische hoeveelheden voedsel weggegooid in supermarkten, restaurants, bakkerijen etc. Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 1,7% van het voedsel dat de supermarkt binnenkomt niet wordt verkocht. In percentages valt dat misschien mee, maar in absolute getallen gaat dit natuurlijk om een gigantische hoeveelheid goed voedsel die overblijft.

Nu wordt niet alles zomaar de afvalbak in gegooid, bij veel ketens wordt oud brood bijvoorbeeld verwerkt in veevoer, gaat een deel van de goederen naar de voedselbank. Toch is er ook veel voedsel dat toch nog weggegooid wordt. Dit zijn veelal ‘’verse’’ producten zoals groente, fruit, vleesproducten en zuivelproducten. Vaak is dit na het verstrijken van de t.h.t. datum nog prima enkele dagen houdbaar maar moet het wel gekoeld worden opgeslagen of kan het in de vriezer nog langer mee.

Wat is too good to go

Too good to go is een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. De oprichters hebben een platform ontwikkelt waarin ondernemers hun ‘’derving’’ kunnen verkopen aan consumenten.

Ondernemers krijgen hierdoor nog wat geld voor hun ‘’ afval’’ daarnaast helpt het ondernemers bijdragen aan duurzamer ondernemen. Er wordt immers minder voedsel weggegooid. Voor consumenten is too good to go een prima platform om je steentje bij te dragen aan minder voedsel verspilling, daarnaast is het een manier om op een voordelige manier een pakket aan verse producten in huis te halen.

Too good to go app

Too good to go is voor consumenten alleen te gebruiken via de too good to go app. Wel zijn er op de site van too good to go veel artikelen te vinden over het beperken van voedselverspilling, bijvoorbeeld over hoe je bepaalde producten langer kunt bewaren.

Hoe werkt too good to go

Hoe werkt too good to go | Wat biedt too good to go aan.

Zoals gezegd werkt too good to go voor consumenten alleen via de app. De app werkt via jouw locatie. Je kan instellen binnen welke straal je winkels die too good to go gebruiken wil zien. De zaken die binnen deze straal vallen worden zichtbaar in het overzicht.

Daarnaast kan je het aanbod selecteren op een viertal categorieën, namelijk:

 • Maaltijden
 • Brood en gebak
 • Boodschappen
 • Andere pakketten, vaak zijn dit pakketten met spullen van producenten.

Wanneer je geen selectie maakt zie je automatisch alle categorieën. Ook kan je selecteren op vegetarisch/veganistisch en jouw ideale ophaaltijd. Ook kan je uitverkochte producten verbergen, waardoor je direct het nog beschikbare aanbod ziet.

Nu je hebt ingesteld welke winkels en producten je wil zien. Kan je bladeren door het beschikbare aanbod.  Je ziet nu alle beschikbare ‘’ magic boxen’’ die je kunt kopen. Zie je een box van een winkel die jij wilt kopen? Dan kan je klikken op de het bijbehorende kader, je ziet hier staan wat de ophaaltijd is, wat je moet betalen voor deze box, daarboven staat de waarde doorgestreept die je minimaal in de box kunt verwachten. Je moet de box binnen de aangegeven periode ophalen.

Je kan je bij de winkel melden met de mededeling dat je jouw gekochte too good to go box komt ophalen. Bij een supermarkt kan je je vaak het beste melden bij de servicebalie. Je laat aan de medewerker jouw bestelling zien, deze medewerker of jijzelf zal in de app aanvinken dat een bestelling is opgehaald. Je hoeft in de winkel niet te betalen, dit doe je in de app na het afronden van jouw bestelling.

Besparen met too good to go

Ervaringen too good to go

Too good to go scoort een 2,7/5 op trustpilot. Dit geeft een waardering die niet erg positief is. Toch als je verder leest zijn de reacties erg wisselend. Veel klachten zijn over de korte periode dat je het product kan ophalen, dat de producten tegenvallen of dat het snel is uitverkocht.

Je weet vooraf wanneer je de producten kan ophalen, lukt dit niet is er inderdaad de kans dat je jouw geld kwijt bent. Koop dus alleen een box als je zeker weet dat ophalen lukt. Tot 2 uur van het begin van de ophaaltijd kan je een bestelling annuleren.

De ‘’magic box’’ heet niet voor niets zo, je weet van te voren niet welke producten een zaak over heeft. Zeker bij een supermarkt kan je van alles verwachten. Ook zijn mensen teleurgesteld dat veel producten op datum zijn, die mensen hebben denk ik het concept niet goed begrepen. Via Too good to go koop je producten die anders weggegooid zouden worden. Dus voedsel met een korte t.h.t. datum, of groente en fruit met een klein plekje. Uiteraard is het niet de bedoeling dat er bedorven waar wordt aangeboden. Als je dit hebt in jouw box kan je een klacht indienen via de app.

Veel klachten gaan ook over het feit dat de ‘’magic boxen’’ snel zijn uitverkocht. Dit is natuurlijk vervelend maar het aanbod is nou eenmaal beperkt, wie het eerst komt, het eerst maalt.

Voordelen too good to go

 • Je draagt bij aan minder voedselverspilling wat goed is voor de planeet.
 • Voordelige boodschappen/eten
 • Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app
 • Verschillende soorten aanbieders, van supermarkt, tot restaurant, tot bakkerij.

Nadelen too good to go

 • Beperkt aanbod, veel pakketen zijn altijd razendsnel uitverkocht
 • Je weet niet wat je krijgt, sommige producten zijn misschien toch voor jou niet zo bruikbaar.
 • Als een aanbieder op een dag toch minder voedsel overheeft dan verwacht kan deze jouw bestelling annuleren.

Wellicht ook interessant

Vergelijkbare berichten