Bux zero betrouwbaar

Hoe werkt Bux Zero? | Wat is Bux Zero

De VS heeft Robin Hood waarmee je zonder transactiekosten kunt beleggen. In Nederland hebben we met Bux Zero een app waarmee het mogelijk is om zonder transactiekosten te beleggen. In dit artikel: Hoe werkt Bux Zero?

Hoe werkt Bux Zero

Bux Zero/Bux 0 werkt alleen via een app op je mobiele telefoon. De app is redelijk makkelijk in gebruik.
Je kunt met de app, alle aandelen selecteren op een beurs die het aanbiedt, of je selecteert een bepaalde sector, dan krijg je alle aandelen te zien die op Bux beschikbaar zijn in deze sector.

Als je bijvoorbeeld selecteert op de categorie automotive, dan krijg je niet alleen de aandelen te zien van BMW, Tesla & NIO, maar ook andere bedrijven die in deze sector actief zijn zoals Continental, Sixt en Harley – Davidson.

Naast aandelen zijn er sinds kort ook ETF’s beschikbaar op Bux 0. Het aanbod ETF’s is op dit moment erg beperkt.

Het aanmaken van een account is gemakkelijk, je kunt vrij snel starten met beleggen. Als je wilt beleggen met een klein bedrag is Bux een geschikt platform, er is geen minimale inleg en je kunt eenvoudig via een tikkie geld overmaken.

Als je met een klein bedrag wilt beleggen is dit vaak niet rendabel omdat de transactiekosten in verhouding erg hoog zijn. Met Bux kan je commissievrij beleggen, wat het interessant maakt om met kleine bedragen te beleggen. Ideaal als bijvoorbeeld maandelijks wilt beleggen.

Beleggen met Bux kent de normale risico’s die gelden op de beurs. Je kan je inleg verliezen. Zet dus nooit meer in dan je eventueel kunt verliezen.

Hoe werkt bux zero

Aandelen kopen op Bux Zero

Het is mogelijk om op Bux Zero aandelen te kopen van de meest populaire aandelen. Het aanbod wordt steeds groter, echter is het aanbod nog niet zo groot als bij de meeste brokers. Wel kan je bij Bux een verzoek indienen om een aandeel op te nemen in het aanbod.

Het huidige aanbod van Bux zero bestaat uit aandelen die noteren aan de Nederlandse, Belgische, Franse, Oostenrijkse, Duitse en Amerikaanse beurs.

Hoe gaat Bux Zero om met dividend? | Bux zero dividend

Als je aandelen koopt met Bux Zero ontvang je ook gewoon dividend over de aandelen die je hebt gekocht. Zodra het bedrijf dat het dividend uitkeert, op of iets na de ex-dividend datum het geld uitkeert aan Bux, schrijft Bux het bedrag waar je recht op hebt bij op je rekening. Bux houdt de dividendbelasting in op dit bedrag. Het bedrag dat je ontvangt is dus jouw netto dividend.

ETF’s kopen op Bux Zero

Bux 0 biedt ook de mogelijkheid om ETF’s aan te kopen in de app. De laatste jaren worden ETF’s steeds populairder, het lijkt dan ook een logische vervolgstap van Bux. Met een EFT koop je een mandje aandelen die een index volgen, of een bepaalde sector. Het voordeel is dat je meer spreiding hebt in je beleggingen. Hierdoor neemt het risico af.

Bux Zero kosten | wat zijn de kosten van Bux Zero

Bux hanteert verschillende tarieven voor Europese orders en US orders.

US orders zijn altijd zonder commissie, wel betaal je 0.25% aan kosten wanneer je aandelen in dollars koopt.

Stel je koopt voor €100,- aandelen die in Dollars staan genoteerd, dan betaal je 0.25 aan kosten om Euro’s om te zetten naar Dollars om de aandelen te kopen.

Voor Orders op de Europese markt kan het zijn dat Bux Zero kosten rekent.

Wanneer je een marktorder of een Limietorder ingeeft rekent Bux €1 commissie.

Een marktorder is hetzelfde als een bestensorder. Dit is een order die direct wordt uitgevoerd op de beurs voor de op dat moment geldende prijs.

Een limietorder is een order waarbij je vooraf de maximale prijs ingeeft die wilt betalen voor een aandeel. Zodra de prijs dit niveau heeft bereikt worden de aandelen aangekocht.

Een limietorder is ook te gebruiken wanneer u aandelen verkoopt, u voert dan de minimale prijs in die u wilt ontvangen. Zodra het aandeel deze prijs bereikt worden uw aandelen verkocht.

Gratis aandelen kopen op Bux Zero | Zero order op BUX

Je kunt op Bux zero ook commissievrij aandelen of ETF’s kopen. Je kan dit doen door een zogenaamde Zero order in te geven. Bux koopt jouw aandelen dan aan het eind van de handelsdag tussen 4 en 5 uur s ’middags. Wil je gebruik maken van deze zero order, dien je voor 4 uur s ‘middags de order te hebben ingegeven. Tot 4 uur kan je ook jouw ingegeven orders annuleren. Geef je na 4 uur de order in, dan wordt deze meegenomen naar de volgende handelsdag.

Met de zero order loop je het risico dat aandeel dat je wilt kopen tijdens de handelsdag in prijs stijgt.

Omgekeerd kan het natuurlijk ook gebeuren dat het aandeel dat je wilt verkopen in waarde daalt.

Om dit risico te beperken wordt jouw order gecanceld als een aandeel dat je wilt kopen tussentijds met meer dan 4% is gestegen. Een verkooporder wordt gecanceld als de prijs met 5% is gedaald.

Verborgen kosten Bux Zero

Zit er dan helemaal geen addertje onder het gras? Gratis bestaat immers niet. De Spreads bij Bux Zero zijn soms een fractie hoger dan bij andere brokers. Als je met kleine bedragen belegt is dat niet zo heel erg spannend. Investeer je bedragen in één aandeel van meer dan grofweg €500,- dan is het verstandig om de totale kosten van de transactie te vergelijken met andere brokers.

BUX Zero Verdien model | Hoe verdient BUX Zero zijn geld?

Bux zero verdient onder andere geld door de transacties. Transacties in Europese aandelen kosten €1,- per keer. Net zoals andere brokers is Bux Zero gebaat bij beleggers die veel handelen. Ook betaal je voor de ” gratis” transacties in US Aandelen een fx fee van 0,25%. Ook bestaat er de mogelijkheid dat jouw aandelen worden uitgeleend. Hiervoor ontvangt BUX een vergoeding van de lenende partij.

BUX Zero review | Bux Zero Reviews

In de Google playstore heeft BUX Zero een rating van 4.2/5. Op een site als trustpilot is helaas niets te vinden over Bux Zero.

Ook mijn eigen ervaringen met Bux Zero zijn positief. Zelf heb ik een paar ETF’s aangekocht op het platform. Wel vind ik het platform alleen geschikt voor beleggers die met relatief lage bedragen willen investeren. Of voor mensen die de wereld van het beleggen willen ontdekken. Voor grotere transacties maak ik zelf gebruik van Interactive brokers of de Giro.

Is Bux Zero betrouwbaar?

Bux zero staat onder toezicht van de AFM, daarnaast wordt het geld dat op jouw rekening staat aangehouden bij  ABN AMRO Clearing Bank. Dit valt Onder het Depositogarantiestelsel, je saldo tot €100.000 wordt in principe dus gegarandeerd.

BUX bewaart je aandelen volgens de regels van vermogensscheiding. De aandelen van BUX Zero klanten worden apart gehouden in Stichting BUX Custody en zijn dus gescheiden van het vermogen van Bux. Hiervoor vallen jouw beleggingen onder het Beleggerscompensatiestelsel, met dit stelsel worden beleggingen tot €20.000 in principe gegarandeerd.

Meld je aan via deze link en ontvang een gratis aandeel.

?wi=352562&ws=

Wellicht ook interessant?

Vergelijkbare berichten