Zorgpremie 2021

Zorgverzekering 2021 vergelijken | Zorgpremie 2021

Op 12 november was het weer zover, de zorgpremies voor  de zorgverzekering van 2021 zijn bekend. In dit artikel nemen we de premies voor 2021 met u door. En waar u op moet letten als u de zorgverzekering 2021 vergelijken gaat. 

Zorgpremie 2021

Op Prinsjesdag werd door het kabinet al bekend gemaakt dat de zorgpremie voor 2021 omhoog zou gaan. Het kabinet ging uit van een stijging van zo’n €5,- per maand voor de basisverzekering. Globaal klopt deze inschatting van het kabinet. De verhogingen bij de 4 grootste verzekeringsmaatschappijen lopen uiteen van €3,- bij het Zilverenkruis tot €8,65 bij CZ, Menzis verhoogt de premie voor de basisverzekering met €7,- en bij VGZ gaat de basispremie met €4,50 omhoog.

Zorgpremie 2021 vergelijken

In tegenstelling tot eerdere jaren zit er best wat verschil in de stijging bij de verschillende zorgverzekeraars. Dat maakt dat het dit jaar misschien nog wel interessanter is dan in eerdere jaren om uw zorgverzekering voor 2021 te vergelijken. Enerzijds kunt u waarschijnlijk geld besparen door over te stappen. Anderzijds is het goed om te controleren of uw polis nog past bij uw zorgbehoefte.

Zorgverzekering 2021
Wilt u overstappen van zorgverzekeraar? U heeft hiervoor tot 31 december. Hierna zit u weer een jaar vast aan uw oude polis.

Waar op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering 2021

De basisverzekering is bij iedere verzekeraar gelijk, de overheid bepaalt namelijk wat er gedekt is door de basisverzekering. Toch zijn er wel verschillen. U kunt namelijk kiezen voor een restitutiepolis of voor een naturapolis. Het grootste verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis is de vrijheid die je hebt om naar de zorgverlener van jouw keus te gaan.

Bij een naturapolis kan je alleen terecht bij een zorgverlener waarmee jouw verzekeraar een contract heeft. Ga je niet naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan moet je mogelijk een deel van de kosten zelf betalen. Dit geldt uiteraard niet voor spoedeisende zorg.

Bij een restitutiepolis kan je terecht bij de zorgverlener van jouw keus. De premie is echter vaak wel iets hoger dan bij een naturapolis waarvan de zorgverzekeraar vooraf zorg kan inkopen.

Zorgverzekering 2021 vergelijken

Aanvullend verzekeren 2021

Veel noodzakelijke zorg is verzekerd via de basisverzekering. Bepaal voor u zelf of dit voldoende is, of dat u zich aanvullend wilt laten verzekeren.

Als u gebruik maakt van bijvoorbeeld fysiotherapie, de tandarts of brillen of lenzen draagt of gebruik maakt van alternatieve geneeswijzen  kunt u hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Maakt u hier slechts sporadische gebruik van overweeg dan goed of het voordeliger is om dit te verzekeren of dat u deze kosten zelf wilt betalen en of u dit risico wilt nemen.

In tegenstelling tot de basisverzekering is de verzekeraar volledig vrij in de inhoud van de aanvullende verzekering. Hierdoor valt er veel te kiezen. Er zijn grote verschillen in de vergoedingen van de aanvullende verzekering. Zo zijn er bijvoorbeeld verzekeringen die 6 behandelingen fysiotherapie vergoeden, maar er zijn ook verzekeringen die 52 behandelingen vergoeden bepaal dus goed wat u nodig denkt te hebben. Heeft u aan 15 behandelingen fysiotherapie voldoende, dan is het zonde om een aanvullende verzekering met 52 behandelingen te kiezen.

Eigen risico 2021

Het eigen risico voor 2021 blijft gelijk op €385,-. In het regeerakkoord van 2017 is afgesproken om voor deze regeerperiode het eigen risico te bevriezen op 385,-.

Wel kunt u weer uw vrijwillig eigen risico bepalen. Door uw vrijwillig eigen risico te verhogen betaalt u minder zorgpremie. Uw eigen risico kunt in stapjes van honderd euro verhogen tot een maximum van €885,-

Zorgverzekering 2021 vergelijken.

Met onderstaande tool kunt u snel de zorgverzekeringen voor 2021 vergelijken. U ziet dus snel of u kunt besparen.

Vergelijkbare berichten