Wat zit er in de kernselectie van de Giro | DEGIRO Kernselectie

Heb jij, of wil jij een account bij de Giro. En wil je daarbij gebruikmaken van de voordelen van de kernselectie van de Giro? In dit artikel leggen we uit wat de kernselectie nou eigenlijk inhoudt.

Wat is de kernselectie van de Giro? ETF Beleggen

De kernselectie van de Giro is het bekendst om de ruim 200 ETF’s/trackers die je maandelijks zonder transactie kosten kunt aankopen bij de Giro. Maar naast deze ETF’s kan je ook kiezen een select aantal obligaties, fondsen of hefboomproducten te kopen.

Hoe werkt de Giro kernselectie? ETF Beleggen bij De Giro

Met de kernselectie van de Giro kan je ieder product dat in de kernselectie zit 1 maal per kalendermaand gratis aankopen/verkopen. Dat wil zeggen dat er voor jouw eerste aankoop/verkoop, geen transactiekosten worden gerekend. Mocht je later in de kalendermaand nogmaals dezelfde asset aan- of verkopen, en je koopt voor meer dan €/$1000,- dan worden er opnieuw geen transactiekosten in rekening gebracht. Mocht je eerst een kooporder op een bepaalde asset in leggen en vervolgens een verkooporder in dezelfde maand, dan betaal je wel transactie kosten.

Let op: Het kan voorkomen dat bepaalde ETF’s op meerdere beurzen worden verhandeld. Let dus goed op dat je de ETF koopt met de juiste ISN code. Als je niet de ETF selecteert met de juiste ISN, loop je het voordeel mis dat je de transactie gratis kan uitvoeren.

Welke fondsen zitten er in de Giro Kernselectie?

Op de site van de Giro kan je vier overzichten vinden met daarin de trackers/ETF’s, obligaties, beleggingsfondsen en de hefboomproducten die deel uitmaken van de kernselectie van de Giro. in dit document, vind je de voorwaarden van het gebruik van de kernselectie.

De Giro kan de assets die deel uitmaken van de kernselectie wijzigen. Je kan als je al een account hebt bij de Giro, in het productoverzicht bij ETF’s kiezen voor gratis trackers. Dan zie je alle ETF’s die je gratis kunt aankopen.

In de kernselectie van de Giro zijn bijvoorbeeld ook de populaire ETF’s IWDA en VWRL opgenomen. Dit zijn 2 ETF’s met wereldwijde spreiding.

Voordelen de Giro kernselectie

  • Grote selectie ETF’s
  • Geen transactie kosten
  • Meer rendement
  • Ideaal als je periodiek wilt beleggen

Nadelen de Giro kernselectie

  • Er zitten geen aandelen in de kernselectie
  • Je moet op letten dat je de juiste ETF’s (ISN) aankoopt als deze op meerdere beurzen beschikbaar is.

* Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Wellicht ook interessant?

 

Vergelijkbare berichten