Bijverdienen met oppassen

Bijverdienen met oppassen | Geld verdienen met oppassen

Voor veel jongeren is het hebben van een bijbaantje een leuke manier om iets bij te verdienen.

Je kan je geld verdienen door in de supermarkt of horeca te werken. Maar je kan natuurlijk ook bijverdienen met oppassen. En als de kinderen slapen heb je weer alle tijd voor jezelf, huiswerk, Netflix etc.

Hoeveel verdien je met oppassen?

Hoeveel je verdient met oppassen hangt natuurlijk af van heel veel dingen zoals, je leeftijd, je ervaring met oppassen, opleiding ( iemand met pabo of pedagogische opleiding kan iets meer vragen), hoeveel kinderen er zijn, het tijdstip etc.  Er zijn geen wettelijke regels over wat je een oppas moet betalen, het is maar net wat je met elkaar afspreekt.

Om je toch een idee te geven hieronder het minimumloon per leeftijd, vaak kan je dit toch wel minimaal vragen. Je kan eventueel nog wat extra vragen en daarvoor in ruil wat kleine huishoudelijke klusjes doen.

Wat verdien ik met oppassen

Afspraken maken voor oppaswerk

Ga je oppassen, maak dan goede afspraken met de ouders over de regels die er gelden en over de eindtijd van het oppaswerk.

Hoe vind ik oppaswerk | Oppassen als bijbaantje

je kan natuurlijk in je kring van familie en bekenden opzoek naar oppaswerk. Je kan dit ook zoeken via internet.
Door je bijvoorbeeld aan te melden op de site van oppasland.nl kan je in contact komen met mensen die opzoek zijn naar een oppas.

Wie weet kan jij vanavond al aan de slag!

Moet ik belasting betalen?

Het bedrag dat je ontvangt met oppassen is het bruto tarief. Zolang je niet meer dan 3 dagen per week bij dezelfde mensen werkt gaat de wet ervanuit dat je niet in loondienst bent.

Je moet dan zelf aan het eind van het jaar bij de belastingdienst opgeven hoeveel je hebt verdient met ‘overig werk’. Als je kosten hebt gemaakt om het werk uit te kunnen voeren mag je deze kosten van het verdiende geld aftrekken.

Over de eerste 8520 euro die je per jaar verdient hoef je echter geen belasting te betalen.

Wellicht ook interessant?

?wi=352562&ws=

Vergelijkbare berichten