Hoe werkt Vinted | Verkopen op Vinted.

Het platform Vinted komt van oorsprong uit Litouwen. Sinds 2016 staat  Thomas Plantenga aan het roer van het bedrijf. Vinted is een platform voor de aankoop van 2e handsartikelen. Het platform is vooral bekend van de mogelijkheden om kleding te kopen en verkopen. Maar ook andere artikelen voor thuis kan je via Vinted vinden. In dit artikel: Hoe werkt Vinted.

Verkopen op Vinted | Hoe werkt Vinted

Als je jouw kledingkast hebt opgeruimd kom je waarschijnlijk kleding tegen die je al een tijdje niet meer draagt. Als deze kleding nog in goede staat verkeerd is weggooien zonde. Je kan mogelijk iemand anders blij maken met jouw ‘’afdankertjes’’. Een manier waarop je dit kan doen is via het Vinted platform. Een mooi bijkomend voordeel is dat je op Vinted nog wat geld krijgt voor jouw kleding.

Je kan Vinted eenvoudig gebruiken via de app of via de site. Persoonlijk vind ik verkopen via de app makkelijker. Je kunt dan direct de foto’s van de kleding maken met je telefoon.

Het wijst zichtzelf eigenlijk vanzelf zodra je op ‘’ verkopen’’ hebt geklikt. Je ziet vervolgens onderstaand menu.

Hoe werkt vinted

Bedenk een pakkende titel van het product. Je kan tot 20 foto’s van het artikel uploaden. Je geeft het artikel een omschrijving. Vervolgens plaats je het artikel in een bepaalde categorie. Als het merk en de maat al in de omschrijving staan, zal de app deze bovenaan het keuze menu plaatsen. Vervolgens moet je nog de staat van het product aangeven. Je hebt hierbij de keuze uit; Nieuw met prijskaartje, Nieuw zonder kaartje, Heel goed, Goed & Veel gebruikt.

Prijs bepalen op Vinted

Ook niet onbelangrijk is het bepalen van de prijs. Je kan via Vinted altijd zoeken op gelijkwaardige advertenties en kijken wat van deze producten de vraagprijs is. Let hierbij wel op de kwaliteit. Als jij een nieuwe trui met kaartjes hebt, die vergeten hebt te retourneren. Vergelijk dit dan met artikelen die ook nieuw zijn. Ook zal Vinted uit zichzelf een indicatie geven van de mogelijke vraagprijs. Uiteraard ben je er vrij in hier van af te wijken.

Verzenden op Vinted | Vinted pakket versturen

De koper bepaalt op Vinted de manier van verzenden. Je kan als verkoper wel verzenopties uitzetten, standaard staat alles aan. Je kan dit doen door naar profiel te gaan -> Instellingen -> Verzending.

Wanneer een koper met jou een deal sluit koopt hij een verzendlabel. Deze hoef je alleen nog te printen & op het pakket te plakken. Rest alleen nog het pakket afgeven bij een pakketpunt. Vinted is een internationaal platform, dat betekent dat bijvoorbeeld iemand uit Frankrijk jouw artikel kan kopen. Veelal zullen deze kopers gebruik maken van Homerr of Mondial relay. Mogelijk is een afgiftepunt hiervoor niet direct bij jou in de buurt.

De afgifte punten voor Homerr vind je hier.
De afgifte punten voor Mondial Relay vind je hier.

Kopen op Vinted | Hoe werkt kopen op Vinted

Ook kopen op Vinted is niet lastiger dan op mening webshop. Je geeft aan wat voor product je zoekt. Vervolgens kan je nog filteren op bijvoorbeeld merk, prijs, conditie etc. Vervolgens krijg je alle aangeboden items die hier aan voldoen te zien. Als je het artikel wilt hebben voor de aangeboden prijs kan je het artikel direct kopen. De prijs die genoemd wordt, is altijd exclusief verzendkosten. Ook betaal je over de genoemde prijs nog €0,70 +5% voor de zogenaamde kopersbescherming.

Let bij artikelen goed op of de genoemde conditie wel overeenkomt met de werkelijke staat. Het komt voor dat een zichtbaar gebruikt artikel de omschrijving nieuw zonder prijskaartje meekrijgt. Je kan letten op slijtage rond boorden, en stiksel. Als je vindt dat het beeld op foto’s niet duidelijk is, kan je de verkoper ook om aanvullende foto’s vragen.

vinted kleding verkopen

Bieden op Vinted | Hoe kan je bieden op Vinted

Mocht je een artikel zien waar je wel interesse in hebt, maar je vindt het te duur. Of je wilt gewoon kijken of er nog iets van de prijs af kan. Dan kan je bieden op een artikel. Het is vervolgens aan de koper om het bod de accepteren, af te slaan. Ook kan de verkoper een tegen voorstel doen.

Koop annuleren op Vinted

Als een artikel nog niet is verzonden, kunnen zowel verkoper als koper de koop annuleren.

Kosten Vinted | Wat is verdienmodel van Vinted

Adverteren op Vinted is gratis. Voor de verkoper zijn er ook geen verdere kosten. Wel moet de koper over iedere transactie €0,70 betalen +5% van het aankoopbedrag. Dit is meteen de vergoeding voor de zogenaamde kopersbescherming. Deze fee is het verdienmodel van Vinted.

Retour sturen op Vinted | Aankoop Vinted terugsturen

Je kan een artikel terug sturen als het niet voldoet aan de omschrijving. Of als het is beschadigd tijdens het verzenden. Retourneren omdat het artikel je niet bevalt is in principe niet mogelijk. Dit kan alleen bij zogenaamde Pro-verkoper.

Ervaringen met Vinted | Is Vinted betrouwbaar

Zelf heb ik eenmaal een situatie bij de hand gehad dat ik een kledingstuk wilde retourneren omdat er vlekken in zaten. Dit is gebeurt in overleg met de verkoper. Deze heeft het pakket echter nooit opgehaald bij het pakketpunt waardoor het weer retour kwam. Hierover geklaagd bij Vinted. Zij gaven toen aan er niets mee te kunnen doen. Mijn ervaringen met retourneren zijn dus niet positief. Mijn advies is dan ook, kijk extreem goed naar de foto’s. Bij twijfel niet kopen of meer foto’s vragen. Mocht een artikel om wat voor reden niet bevallen. Verkoop het zelf op Vinted. Dit is een stuk eenvoudiger dan retourneren, waar jij ook nog de kosten voor moet betalen.

Verder is het ook regelmatig gelukt om voor een mooi bedrag goede kleding te kopen. Ook is het een prima manier om van overbodige kleding af te komen. Ik heb tot nu toe een paar keer overbodige kleding verkocht via Vinted. Tot nu toe zonder problemen. Wel zijn er op internet veel negatieve recensies over Vinted. Op trustpilot scoort het zeer matig en krijgt het 1,5/5 sterren. Veel klachten gaan over de gebrekkige klantenservice wanneer er problemen zijn. Ik zou dan ook niet snel dure artikelen via het platform verzenden.

Het platform scoort wat mij betreft een ruime voldoende. Helaas kunnen we dat niet zeggen over de klantenservice. Duurdere artikelen zal ik niet verkopen op het platform. Voor het verkopen van wat goedkopere kleding durf ik het wel te gebruiken. Uit de recensies blijkt ook dat je bij geschillen omtrent merkkleding een stuk sterker staat als je flink wat foto’s hebt van logo’s, stiksels, originele labels waarmee je de authenticiteit kan aantonen. Wel werkt het platform van Vinted verder prima. Ik vind Vinted eenvoudig in gebruik en een gebruiksvriendelijk platform.

Vinted account verwijderen | Hoe Vinted verwijderen?

Als na een tijdje blijkt dat Vinted tocht niets voor jou is kan je natuurlijk altijd jouw account verwijderen. Je kan dit doen door naar jouw profiel te gaan-> Mijn instellingen -> account instellingen, onderaan vindt je het knopje ‘’ account verwijderen’’. Als je verder klikt kan je jouw Vinted account definitief verwijderen.

Wil je ook kopen of verkopen op Vinted, je kan je hier aanmelden. 

Wellicht ook interessant?

Zalando lounge

Vergelijkbare berichten