spelletjes voor 2 personen

Leuk spel voor 2 personen | Gezelschapsspel voor 2 spelers

Ben jij op zoek naar  een leuk spel voor 2 personen?
In dit overzicht nemen we een aantal gezelschapspellen met je door die je met 2 personen kan spelen. Ideaal voor bijvoorbeeld een leuk spel tijdens vakantie.

Leuk spel voor 2 personen

Regenwormen

Regenwormen is een dobbelspel dat je met 2 tot 7 personen kunt spelen. Het spelverloop is vrij snel.
Het spel draait om het verzamelen van regenwormen, deze vertegenwoordigen de punten in dit spel.

Je hebt met het spel de beschikking over 8 dobbelstenen. Zodra je een aantal punten hebt geworpen met de dobbelstenen dat hoger is dan 20 en je hebt minimaal 1 worm verzameld dan mag je de steen met dit getal van tafelpakken. Maar pas op, gooi je met je volgende worp alleen maar getallen die je al hebt verzameld? Dan is je beurt voorbij en moet je zelfs een gepakte steen inleveren.

Qwixx dobbelspel

Het Qwixx dobbelspel is een spel dat je met 2 tot 5 spelers kunt spelen. Het spel is vrij eenvoudig en het spelverloop is vrij snel. Het leuke aan dit spel is dat het niet uitmaakt wie gooit, je kan van elke worp profiteren. Je krijgt een scorekaartje en daarop moet je afkruisen wat er door jou of door iemand anders is gegooid. Het spannende aan dit spel, elke keuze die je maakt kan invloed hebben op het vervolg van het spel. Heb je eenmaal een getal aangekruist mag je een getal dat links daarvan op de kaart staat niet meer aankruisen.

Ticket to Ride Amsterdam

Ticket to Ride Amsterdam is een kleinere variant op het originele spel Ticket to ride Europe. Het spel is speelbaar voor 2 tot 4 personen. Het spelverloop is een stuk sneller dan het originele spel.

Net zoals met het originele spel moeten spelers zoveel mogelijk punten verzamelen door handelsroutes te maken tussen 2 punten op de kaart. Als je al bekend met ticket to Ride kan je dit spel direct spelen.

Catan – het snelle kaartspel

Catan het kaartspel van het bekende kolonisten van Catan bordspel. Je kan dit spel met 2 tot 4 personen spelen. Net als in het kolonisten bordspel moet je met het kaartspel door tactisch te spelen zo snel mogelijk straten, dorpen en steden bouwen.

Monopoly kaartspel

Het Monopoly kaartspel is speelbaar voor 2 tot 5 personen.

Het spel is een snel speelbare variant op het beroemde Monopoly bordspel. Het spel heeft wel iets andere regels dan het bordspel. Wel gaat het ook in de spel om het bezitten van straten, diegene die het eerst 3 complete steden bezit wint het spel. Het spel blijft tot het eind spannend, als je bijna op het punt staat het spel te winnen kunnen jouw tegenstanders nog roet in het eten gooien door bepaalde actie kaarten te spelen.

Skip-bo het kaartspel

Skip- bo is een kaartspel dat is te spelen door 2 tot 6 personen.

Doel van spel is om alle kaarten weg te spelen in de volgorde van 1 tot en met 12. De kaarten die je hebt gekregen liggen voor je in een deck met alleen de bovenste kaart zichtbaar. De eerste die zijn of haar deck heeft weggespeeld wint het spel.  Bij het begin van het spel moet je 5 kaarten pakken uit de stapel op tafel, dit is je hand. Je moet je hand steeds aanvullen tot 5 kaarten. Met de kaarten die op tafel in de stapel liggen.

Op het speelveld liggen maximaal 4 bouwstapels, deze stapels moeten beginnen met het getal 1 of met een skip-bo kaart. De skip-bo kaart kan je zien als een joker. Je mag op alle stapels een kaart leggen, het is dus verstandig om altijd een kaart van je deck weg te spelen als dat kan.

Wellicht ook interessant?

?wi=352562&ws=

Vergelijkbare berichten