Mysteryshoppen

Geld verdienen met mysteryshoppen | Geld verdienen als mysteryshopper

Geld verdienen met mysteryshoppen

Mysteryshoppen, een intrigerende manier om geld te verdienen terwijl je winkels en diensten beoordeelt. Het klinkt als de ideale bijbaan voor degenen die graag winkelen en tegelijkertijd wat extra inkomen willen genereren. Maar hoe werkt het precies? En is het echt zo aantrekkelijk als het lijkt? In dit artikel duiken we in de wereld van mysteryshopping, ontdekken we de ins en outs en bespreken we hoe je hiermee geld kunt verdienen.

Mysteryshopping is een marketingtool waarbij mensen, bekend als mysteryshoppers, worden ingehuurd om winkels, restaurants en andere bedrijven te beoordelen. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op vooraf bepaalde criteria. Het doel is om objectieve feedback te verzamelen.

Wat is een mysteryshopper?

Een mysteryshopper is iemand die undercover naar winkels, restaurants, hotels of andere bedrijven gaat en daar de klantervaring te beoordelen. Deze beoordeling omvat vaak het controleren van klantenservice, netheid, beschikbaarheid van producten, productkwaliteit en algemene klanttevredenheid. als mysteryshopper gedraag je je  als gewone klant.

Hoe werkt mysteryshopping?

Als mysteryshopper krijg je  een gedetailleerde opdracht met instructies en criteria. Je moet een winkel/bedrijf bezoeken en daar bijvoorbeeld een  opdracht uitvoeren, een checklist lopen, foto’s maken van een situatie en vervolgens verslag doen van het bezoek. Let op dat je de criteria goed volgt, je opdracht kan afgekeurd worden als het hier niet aan voldoet.

Vaak wordt er gevraagd om foto’s te maken van artikelen in een winkel. Maar het kan ook voorkomen dat er gevraagd wordt een verkoopgesprek te initiëren met een medewerker.

Geld verdienen met mysteryshoppen

Hoe kan je mysteryshopper worden?

Het proces om mysteryshopper te worden is over het algemeen eenvoudig. Je moet je aanmelden bij een mysteryshoppingbureau, je profiel invullen en opdrachten selecteren die jij wilt uitvoeren.

Ook kan je eenvoudig met apps op je telefoon aan de slag als mysterieshopper: Voorbeelden hiervan zijn:

Waar kan je mysteryshoppen?

Mysteryshopping is mogelijk bij een breed scala aan bedrijven, waaronder winkels, restaurants, bioscopen etc. Mijn ervaring is dat het vooral gericht is op retail en dan met name supermarkten.

Hoeveel kan je verdienen met mysteryshoppen?

Hoeveel je verdient met mysteryshoppen is afhankelijk van de opdracht die je uitvoert. Voor een simpele opdracht krijg je vaak een paar euro. Voor een moeilijkere opdracht of een opdracht die veel tijd vergt krijg je meer tot soms enkele tientjes. Het kan voorkomen dat je in één winkel meerdere opdrachten kunt uitvoeren, waardoor je makkelijk iets meer verdient.

Je moet myseryshoppen zien via de genoemde apps als side hustle, er echt je inkomen uithalen lijkt mij erg lastig. Wel zijn er serieuze vacatures waarin bedrijven op zoek zijn naar mysteryshoppers.

Waarom bedrijven mysteryshoppers inhuren

Bedrijven huren mystery shoppers in om waardevolle inzichten te krijgen over hoe klanten hun bedrijf zien en ervaren.  Ook huren merken mystery shoppers in om te zien hoe hun producten in winkels worden gepresenteerd.

Banner 728x90

Wellicht ook interessant?

Banner Amazon 480x320

Vergelijkbare berichten