Diepvries fruit of vers fruit wat is beter?

Diepvries fruit of vers fruit wat is beter?

In de supermarkt hebben we een enorme keuze uit fruit. Naast het ruime aanbod aan vers fruit dat mooi gepresenteerd voor in de winkel ligt hebben we ook nog de keus uit  ingevroren fruit. Maar wat is nou beter? In dit artikel nemen we het met je door.

Wat is gezonder vers fruit of diepvries fruit? Is diepvries fruit gezond?

Uit onderzoek van de Universiteit van Georgia blijkt dat bevroren groenten en fruit minstens net zo gezond zijn als vers fruit. In sommige gevallen is bevroren fruit zelfs rijker aan belangrijke vitamines.

Dit is te verklaren doordat het fruit dat gebruikt wordt om in te vriezen, direct na het plukken kan worden ingevroren.  Het verse fruit heeft nog een lange weg te gaan. Vers fruit wordt gewassen en verpakt, moet naar het magazijn van de supermarkt en dan vervolgens nog naar de supermarkt waar het ook nog enige tijd ligt voor het in uw koelkast ligt.

Het onderzoek toont aan dat gekoelde groenten en fruit na enige tijd een deel van hun vitamines verliezen. Maar dat dit verschil vaak niet heel groot is. Wel is het zo dat bij diepvries fruit geen sprake is van vitamine verlies.Is diepvries fruit gezond

Prijsverschil vers fruit en diepvries fruit

Nu blijkt dat diepvries fruit minstens net zo gezond is als vers fruit is er nog een ander positief punt te benoemen van diepvries fruit. Het prijsverschil met vers fruit kan enorm zijn.

Zo kost op moment van schrijven een 500 grams bakje aardbeien bij Albert Heijn €3,59. Een 1 kilo zak bevroren aardbeien kost €3,99. Een prijsverschil van bijna 80%.

Structuur van diepvries fruit

Veel soorten diepvries fruit hebben wel een minder mooie structuur dan vers fruit. Fruitsoorten als aardbeien en frambozen kunnen erg slap en waterig aandoen. Maar soorten als mango en blauwe bessen doen het ook na ontdooien prima. Bedenk dus wat je met het fruit wilt doen, wil je een lekkere smoothie maken dan zijn diepvries fruit en groenten een goedkoper en minimaal net zo’n gezond alternatief als vers fruit.

Wil je aardbeien gebruiken voor een leuk gerecht, dan is het aan te raden om vers fruit te gebruiken.Wellicht ook interessant?

cshow

Vergelijkbare berichten