Moet ik mijn hond verzekeren? | Waarom een hond verzekeren?

Net als mensen hebben honden soms een doktersbezoek nodig. Bijvoorbeeld bij ziekte, letsel door een vechtpartij met ander dier of door een ongeval, of om zich te laten inenten. Je kan je tegen deze kosten verzekeren door je hond te verzekeren op een huisdierenverzekering.

Wat is een hondenverzekering? 

Een hondenverzekering is een medische verzekering voor uw hond. Door maandelijks een premie te betalen, kunt u ervoor zorgen dat u wordt beschermd tegen onverwacht hoge dierenartskosten. Of u nu een puppy, volwassen of een iets oudere hond bent, u wilt alle zorg kunnen bieden die uw hond nodig heeft. Af en toe een bezoekje aan de dierenarts hoort daar natuurlijk ook bij. Als uw hond ziek wordt en een dure behandeling nodig heeft. Dan wilt u niet in een situatie terechtkomen waarbij de kosten zo hoog oplopen dat de hond niet (direct) behandelt kan worden. Een goede verzekering voor honden is dan dé oplossing om dit te voorkomen.  

Welke honden kunnen verzekerd worden?

Zowel rashonden als niet-rashonden kunnen verzekerd worden. Toch accepteren niet alle verzekeringsmaatschappijen zonder meer alle rassen. Rassen waarvan bekend is dat ze een groter risico lopen kunnen worden uitgesloten. Als oudere honden gezond zijn, kunnen ze ook nog steeds verzekerd worden, zij het wel tegen een iets hogere premie. Vaak geldt er wel een leeftijdsgrens van 5-7 jaar voor het afsluiten van een verzekering. Ook als uw hond al een kwaaltje heeft, betekent dit ook niet meteen dat het niet meer mogelijk om een hondenverzekering te nemen. Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsmaatschappij. 

Waarom een hond verzekeren? Moet ik mijn hond verzekeren?

Waarom is een hondenverzekering verstandig? Een huisdierverzekering voor honden is een goed idee om niet verrast te worden door  onverwacht hoge dierenartskosten. De stijging van de kosten voor de arts maakt het afsluiten van een verzekering meer en meer interessant. Zo hoeft u de behandeling niet meer geheel zelf te betalen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer behandelingen beschikbaar die onder de dekking vallen. Bijvoorbeeld MRI, chemotherapie, behandeling van chronische ziekten en vele operaties. De kosten van een operatie of behandeling van een chronische ziekte kunnen al snel meer dan duizend euro bedragen bij honden.

Wat dekt een honden verzekering?

De verzekeraars die huisdierenverzekering aanbieden, hebben vaak verschillende pakketen. Zo kan je kiezen voor een ongevallen verzekering waarin medische kosten als gevolg van een ongeluk zijn gedekt. Ook kan je kiezen voor een basisverzekering waarin medische kosten zijn gedekt. De zorgverzekering kan je vaak in 1 of 2 stappen uitbreiden tot een verzekering die eigenlijk alle medische kosten dekt. Uiteraard geldt, hoe uitgebreider de dekking. Hoe hoger de maandelijkse premie wordt.

Premie verlagen door groter eigen risico te kiezen.  Bent u in staat om kleine consulten en behandeling zelf te betalen? Bijvoorbeeld kosten tot 250 euro, maar kunt of wilt u echter geen groter bedrag betalen? U kunt dan een hondenverzekering afsluiten en u kunt kiezen voor een hogere eigen bijdrage, eventueel ook gecombineerd met een vrijwillig deel. Hierdoor bespaart u dus op extra kosten en worden de duurdere behandelingen, zoals operaties, medicijnen, onderzoekskosten en ziekenhuisopnames, grotendeels vergoed.

Is een hondenverzekering verplicht?

Nee, het is niet verplicht om een ​​hondenverzekering af te sluiten. Wij raden u echter wel aan dit te doen als u huisdieren heeft. De kosten van een bezoek aan de dierenarts en de eventuele operatie die daarop soms volgt kunnen erg kostbaar zijn.  Met een huisdierenverzekering ben je tegen deze kosten verzekerd en kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan.

beste hondenverzekering

Vergelijk verschillende verzekeringen voor honden

Bij het vergelijken van hondenverzekeringen zult u merken dat er grote verschillen zijn tussen verschillende hondenverzekeringen. Deze verschillen komen vooral tot uiting in de dekking, de maximale vergoeding en het eigen risico, dat wil zeggen het bedrag dat u zelf moet betalen. Vanaf ongeveer 15 euro per maand heeft u al een basisverzekering voor uw hond, die de meest voorkomende diergeneeskundige behandelingen vergoed. Denk hierbij aan consulten, laboratoriumonderzoek, röntgenonderzoek, medisch noodzakelijke operaties, de opname en het verblijf in een dierenkliniek en medicijnen. De maandpremie is ook sterk afhankelijk van de leeftijd van uw hond. Hondenverzekering voor puppy’s zijn nu eenmaal een stuk goedkoper dan voor oudere honden, die ook wat vaker wat gaan mankeren. 

Overweeg ook aanvullende verzekeringen

Heeft u een hond van een bepaald ras wat vatbaar is voor bepaalde ziekten of aandoeningen? Dan loont het zeker de moeite om hiervoor een ​​aanvullende verzekering af te sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tandheelkundige behandeling, chemotherapie of behandeling van de heup of kniegewricht, omdat de kosten bij dit soort behandelingen meestal snel oplopen. De verzekeringsmaatschappij biedt u ook verschillende pakketten aan waaruit u gemakkelijk en overzichtelijk kunt kiezen. Vergelijk hierbij ook de maximale vergoeding die u per verzekering krijgt, deze kan namelijk sterk verschillen. Maak dus zelf vooraf een goede afweging wat u wilt verzekeren. 

Tot welke leeftijd kan je een hond verzekeren?

Tot welke leeftijd kunt u uw hond nog verzekeren? Let op de leeftijdsgrens. U kunt nog steeds een dierenverzekering afsluiten voor uw hond tot 7 jaar, dit hangt wel af van de verzekeringsmaatschappij. Ook zal de premie voor een oudere hond vaak een stukje hoger zijn dan voor het verzekeren van een puppy. 

Wachttijd hondenverzekering

Hoe lang verzekert u uw hond? Na het afsluiten dekt de huisdierenverzekering de hele periode totdat uw hond overlijdt. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben een wachttijd van 30 dagen voordat ze de dekking in laten gaan, vanaf de datum waarop u de verzekering afsluit. U kunt dus niet vandaag uw hond verzekeren en volgende week een kostbare operatie laten uitvoeren.

Hond verzekerd in het buitenland?

Hoe zit het met vakanties en/of buitenland? Als u op vakantie bent in Nederland, is uw verzekering gewoon geldig. Als u uw hond meeneemt naar het buitenland, heeft u meestal een aanvullende buitenlandverzekering nodig. Als uw hond ziek is en u naar een dierenarts in het buitenland moet, dan vergoedt deze verzekering uw kosten. 

Zieke hond verzekeren?

Kan je een hond verzekeren die al ziek is? Onze suggestie: Vraag een huisdierenverzekering altijd aan door alle gegevens in te vullen bij de verzekeringsmaatschappij van uw keuze. Op basis van uw eerlijke antwoorden op bepaalde medische vragen bepaalt het systeem automatisch of uw huisdier wel of niet verzekerd kan worden. Wanneer u dus informatie achterhoudt, kan je later alsnog uitgesloten worden van dekking. 

Wat kost een hond verzekeren?

De premie die u voor een hondenverzekering moet betalen hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste is natuurlijk de dekking die u kiest. Maar ook de leeftijd van de hond en het ras hebben invloed op de premie. Een Ongevallen verzekering heeft u al voor minder dan €10,- per maand. Terwijl de meest uitgebreide verzekering ongeveer €30 zal kosten voor een kleine hond.

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

De beste verzekering voor een hond is niet altijd de duurste. U kunt dit begrijpen door verschillende hondenverzekeringen naast elkaar te leggen. Vergelijk de dekking, de premie en ook vooral het vergoedingsbedrag van de vele verschillende verzekeraars bij een hondenverzekering.  Bepaal vooraf welke kosten u eventueel zelf wilt dragen en welke kosten u wilt verzekeren. 
cshow

Wellicht ook interessant?

Vergelijkbare berichten