Investeren in een garagebox

Investeren in een garagebox | Garagebox verhuren

De trend om een garagebox te verhuren als een extra bron van inkomsten wordt steeds populairder. Dit komt omdat mensen op zoek zijn naar alternatieven om in te investeren. Garageboxen zijn een uitstekende investering die, als ze op de juiste manier beheerd worden, een mooi rendement kunnen opleveren. Wel is net als bij woningen de gemiddelde verkoopprijs van een garagebox de laatste jaren aanzienlijk gestegen.

Investeren in een garagebox

Met de lage spaarrente zoeken veel mensen naar nieuwe manieren om hun vermogen te investeren. Als je in vastgoed wilt investeren,  is een garagebox een prima eerste stap. Een garagebox is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een appartement, maar kan nog steeds een mooi rendement opleveren.

Wel is het belangrijk om een duidelijk en juridisch bindende huurovereenkomst op te stellen, zodat je beschermd bent tegen eventuele problemen die kunnen ontstaan tijdens de huurperiode.

Wat kost een garagebox

Wat kost een garagebox? De prijzen voor een garagebox kunnen variëren. Over het algemeen kan je aannemen dat de prijzen variëren tussen de €10.000 en €30.000. Uiteraard kunnen grote garageboxen of boxen op een gewilde locatie nog een stuk prijziger zijn.

De prijs van een garagebox wordt voornamelijk bepaald door de locatie ervan. Als deze zich in een grote stad bevindt, zijn de garageboxen vaak duurder. Ook de grootte en de staat van de garagebox spelen een grote rol in de prijs.

Is een garagebox een goede belegging?

Nu je weet hoeveel een garagebox kost, wil je natuurlijk ook weten wat je ermee kan verdienen. Je kan een garagebox verhuren voor ongeveer €75 tot €250 per maand. Ook dit is natuurlijk vooral weer afhankelijk van de grote en de locatie van de box.

Rendement op een garagebox

Stel je koopt een garagebox voor €30.000 en verhuurt deze voor €200 per maand. Dit levert per jaar €2400 aan huur op. Dit betekent dat je de garage box in 12,5 jaar terugverdiend hebt. In dat geval levert de box een bruto rendement op van 8%. 

Over het algemeen kan je aannemen dat je tussen de 5 en 10 procent rendement maakt op het verhuren van een garagebox. Het kan dus even duren voordat je de garagebox hebt terugverdiend, maar het grote voordeel van het verhuren van een garagebox is dat het een vrij laag risico belegging is.

De kracht van het beleggen in garageboxen ligt in het aantal. Als je begint met één garagebox, dan duurt het dus 12,5 jaar voordat je weer een kan kopen. Maar als je er twee hebt, dan duurt het kopen van een derde slechts 6,25 jaar! Kortom, hoe meer garageboxen je hebt, hoe sneller je kan opschalen. Voor het totale rendement maakt dit natuurlijk niet uit. Maar de maandelijkse cashflow is met dit een scenario een sneeuwbal die langzaam steeds groter wordt.

Risico’s verhuren garagebox

Er zijn een aantal riscio’s waar je rekening mee moet houden als je een garagebox wilt verhuren.

Leegstand: Het risico van leegstand is altijd aanwezig bij het verhuren van een garagebox. Als er geen huurder is, zal je geen inkomsten ontvangen.

Huurachterstand: Er is altijd een risico dat een huurder niet betaalt en er zo een betaalachterstand ontstaat.

Onderhoud: Als eigenaar van een garagebox, ben je verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. Als er onvoorziene kosten zijn, zoals een lekkage of een defect aan de deur, kan dit een behoorlijke kostenpost zijn.

Waardevermindering: De waarde van een garagebox kan afnemen door verschillende zaken, zoals de staat van de buurt of de economie.

Kosten garagebox

Als je overweegt om een garagebox te verhuren voor een extra inkomen, is het belangrijk om de kosten, de locatie en het rendement in overweging te nemen. Als je alles goed berekent en een juiste beheer hebt, kan een garagebox een prima investering zijn. Het is een relatief veilige manier om in vastgoed te investeren.

Wellicht ook interessant?

728x90

Vergelijkbare berichten