Gesneden sla bewaren

Hoe lang kan je sla bewaren? Kropsla bewaren

Als je een lekkere kropsla of een zakje voorgesneden sla koopt in de supermarkt, is dit misschien teveel om in 1x te consumeren.
Hoelang kun je sla nog bewaren, en op welke wijze kan je sla het best bewaren? Dat nemen we in dit artikel met je door.

Gesneden sla bewaren | Hoe lang kan je sla bewaren?

Het is super handig, een zakje voorgesneden sla uit de supermarkt. Als je een salade maakt komt het vaak wel op, maar maak je bijvoorbeeld wraps dan is het waarschijnlijk teveel. Als je de sla vervolgens in de koelkast bewaart met een knijper erop, zoals veel mensen doen verkleurt de sla toch binnen een aantal dagen en ziet het er verlept uit. Dit komt omdat ondanks de knijper er toch nog steeds een beetje lucht bij. Wil je gesneden sla langer bewaren, dan zal je in een luchtdichte bak moeten doen of ik een bakje/schaal die je luchtdicht afdekt met folie het beste kan je op de bodem van de bak wat keukenrol leggen, doe dit vervolgens ook om de sla af te dekken. Het papier neemt het vocht op waardoor de sla langer goed blijft.. Door deze manier van bewaren is sla tot maximaal een week houdbaar. Als sla er verlept uitziet is het niet meer eetbaar.

Tip: Achterin het sla vak staan de verse zakken sla, deze kan je uiteraard langer bewaren.

Sla bewaren koelkast

Kropsla bewaren | Kropsla in koeling bewaren

Een mooie kropsla kan je tot ongeveer een week bewaren. Je kan de sla bewaren in de koelkast. Je kan dit het beste doen door een stukje van de onderkant van de stam af te snijden en dit op een schoteltje met vocht te zetten. Door dit vocht blijft de sla langer vers. Je moet het vocht wel dagelijks vervangen.  Het is belangrijk dat je sla niet in de buurt van appels, peren of kiwi’s bewaart, in de omgeving van dit fruit bederft sla sneller. Als sla er verlept uitziet is het niet meer eetbaar.

Tip: Een kropsla met een kluit eraan is ongeveer een week langer houdbaar dan een kropsla zonder kluit.

Kan je sla invriezen?

Je kan sla invriezen, maar dit komt zeker de kwaliteit van het product niet ten goede. De textuur van het product zal na het ontdooien niet meer knapperig zijn. Wil je de sla echter gebruiken in een smoothie of stamppot dan is dit wel mogelijk.

Wellicht ook interessant?

?wi=352562&ws=

Vergelijkbare berichten