Goedkoop alles in 1

Waar op letten bij het afsluiten van alles in 1 | Alles in 1 vergelijken

Waar op letten bij het afsluiten van alles in 1 voor thuis

Waar op letten bij het afsluiten van alles in 1? Er valt veel te kiezen als je een abonnement voor tv en internet en bellen oftewel een alles in 1 pakket wilt, er zijn verschillende aanbieders die op hun beurt weer allerlei verschillende pakketten aanbieden zo heb je de keus tussen verschillende zenderpakketten, internet snelheden en kan er ook nog best een behoorlijk prijsverschil zitten tussen de verschillende aanbieders.

Door over te stappen van aanbieder kan je maandelijks een leuk bedrag besparen op jouw tv, internet en bellen abonnement.

Beschikbaarheid van tv, internet en bellen

Niet overal in het land zijn dezelfde pakketten beschikbaar. In de vergelijker die je helpt kiezen kun je op basis van jouw postcode zien wat er bij jou beschikbaar is. Je hebt veelal de keuze uit glasvezel of kabel/ADSL.

Tv, internet en bellen afsluiten bij dezelfde provider

Vaak is het goedkoper om zoveel mogelijk diensten van één provider af te nemen. Wil je dus tv, internet en bellen afnemen, dan is het vaak het goedkoopst om dit bij één en dezelfde aanbieder af te sluiten. Een alles in 1 pakket is dus vaak goedkoper dan een aantal losse abonnementen.

Waar op letten bij het afsluiten van alles in 1

Welk tv pakket moet ik kiezen | Waar op letten bij het afsluiten van alles in 1

Je kan kiezen uit  verschillende tv pakketten zo wisstelt het aantal zenders dat in een pakket zit behoorlijk, dit varieert van 45 zenders in het basispakket van Youfone tot ruim 200 zenders bij T-mobile. Kijk bij het afsluiten dus goed hoeveel zenders jij wilt en of jouw favoriete zenders in het pakket zitten. De belangrijkste Nederlandse zenders en de belangrijkste buitenlandse zenders zoals CNN en BBC 1 zitten wel in vrijwel alle pakketten.

Ook zijn er zenders waar ESPN(Foxsports) 1 in het basispakket zit, Dit is o.a. het geval bij T-Mobile, KPN, Youfone, Budget alles in 1, Bij online.nl zitten zelfs Foxsports 1, 2 en 3 in het basispakket.

Waar op letten bij het afsluiten van alles in 1

Bij Ziggo zit (ESPN) Foxsports 1 niet in het basispakket, wel krijg je bij een Ziggo abonnement toegang tot Ziggo Sport.

cshow

Opties voor tv kiezen

Naast de diverse zenders en televisie pakketten die te kiezen zijn, zijn er ook nog verschillende opties om te kiezen. Zo kan je bij veel aanbieders programma’s terug kijken of programma’s opnemen zodat je deze later terug kunt kijken.

Internet kiezen | Welke internet snelheid heb ik nodig?

Bij het kiezen van internet hangt veel af van het internet gebruik, gebruik je internet alleen voor wat surfen en mailen is de laagste snelheid voor jouw voldoende. Wordt er bij jouw thuis flink gestreamd op bijvoorbeeld Netflix dan is een snelheid van 20/mbs tot 50/mbs aan te raden. Wordt er bij jouw thuis echter fanatiek gegamed dan is een snelheid van meer dan 50/mbs aan te raden.

Hoe meer MB’s per seconde je beschikbaar hebt, hoe hoger jouw abonnementsprijs. Het is dus verstandig om de snelheid die je nodig hebt niet te hoog in te schatten. Het is makkelijker om achteraf de snelheid naar boven bij te schroeven.

Vaste telefonie kiezen

Bij veel alles in aanbieders betaal je maandelijks een paar euro voor de vaste telefoon aansluiting. Daarnaast kan je kiezen voor onbeperkt bellen of een bedrag per minuut. Bepaal dus voor het afsluiten van het abonnement wat voor jou de voordeligste optie is. Als je geen tot weinig gebruik maakt van vaste telefonie is het  goedkoper om een pakket zonder vast bellen af te nemen.

TV en internet abonnement combineren met mobiel abonnement

Bij sommige providers zoals T-mobile, Ziggo en KPN, krijgt je extra korting als je jouw Alles in 1 pakket voor thuis combineert met een mobiel abonnement. Je krijgt dan bijvoorbeeld extra korting, meer data of extra zenders.

Check de beste aanbieding

Zoals met zoveel abonnementen geldt er vaak een leuk welkomstarief voor nieuwe abonnees, vaak betaal je dan het eerste halfjaar minder dan het reguliere tarief. Dit kan best veel geld schelen. Vind je het niet erg om over te stappen, dan is het verstandig om jaarlijks of zodra je contract afloopt opnieuw op zoekt te gaan naar de beste aanbieding voor alles in 1.

Vraag om korting bij je internet en tv abonnement

Als je niet wilt overstappen van provider  is het slim om contact op te nemen met jouw provider of deze nog een leuke aanbieding voor jou heeft. Kijk vooraf even op de site welke aanbieding ze op dit moment hanteren. Vraag of je hier ook gebruik van kunt maken. Vaak gaan de aanbieders niet zover dat je de nieuwe aanbieding krijgt. Maar het moet zeker lukken om een leuke korting te bemachtigen.

Wellicht ook interessant?

Minder gas verbruiken | Bespaar op jouw gasgebruik
8 Boeken over beleggen | 3 boeken voor de beginnende belegger
Goedkoper verse boodschappen doen | Besparen op boodschappen
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een energiecontract? | Gas en stroom vergelijken

cshow

Vergelijkbare berichten