Dubbel of enkel tarief

Wat is dubbeltarief? Wanneer is dubbeltarief voordelig

Bij het afsluiten van een energiecontract kan je kiezen voor enkeltarief of dubbeltarief.
Wat is dubbeltarief? we nemen met je door wat het dubbel tarief inhoudt.

Wat betekent dubbel tarief? Wat is nachtstoom?

Je kan kiezen voor enkel of dubbel tarief voor jouw energieverbruik, ook wel dag of nachtstroom genoemd.

Wanneer je kiest voor dubbel tarief betaal je in de daluren minder voor energie, in de normale uren betaal je echter iets meer voor jouw energie, dit tarief ligt iets boven het tarief dat je zou hebben bij een enkeltarief.

Is dubbel tarief goedkoper dan enkel tarief?

Het tarief van een dubbeltarief is bij het daltarief iets goedkoper dan wanneer je gebruik zou maken van een enkeltarief. Het dagtarief daartegen is weer iets duurder dan het enkeltarief.

Wanneer je meer  dan 50% van jouw energie s ’nachts gebruikt of wanneer je overdag gebruik kunt maken van energie uit zonnepanelen is een dubbeltarief doorgaans goedkoper.

Dubbel tarief met enkele meter | Dubbeltarief meter

Als je een enkele meter hebt, maar je wil graag gebruik maken van een dubbeltarief kan je jouw energieleverancier vragen of dit mogelijk is. Meestal is het wel mogelijk om een andere installatie te krijgen. De kosten die hier mee gepaard gaan zal jij wel moeten betalen. Je kan ook wachten op een slimme meter, vraag jouw netbeheerder wanneer deze geplaatst wordt.

Wat is dubbeltarief?

Wanneer geldt het daltarief?

Het daltarief geldt van 23:00 tot en met 07:00, alleen in Limburg en Noord-Brabant gaat het daltarief in vanaf 21:00. Op zon- en feestdagen geldt altijd het daltarief. Buiten deze tijden geldt het hogere dagtarief.

Voordelen dubbel tarief

  • Verbruik je meer dan de helft van jouw energie tussen 23:00 en 07:00? Dan is het voordeliger om te kiezen voor een dubbeltarief.
  • Als u overdag uw eigen energie opwekt kan het voor u ook voordeliger zijn om voor een meter met dubbeltarief te kiezen, dit verschilt uiteraard per situatie.

Nadelen dubbel tarief

  • U moet op letten of u voordelige of duurdere energie gebruikt als u een apparaat aanzet.
  • Als u overdag meer dan de helft van uw energie verbruikt is een enkeltarief goedkoper.

?wi=352562&ws=

Wellicht ook interessant?

Vergelijkbare berichten