Auto verkopen

Online auto verkopen | Snel je auto verkopen

Tegenwoordig kan je heel makkelijk online je auto verkopen. Je meldt je auto aan op een site, voert het kenteken en wat gegevens in, een paar foto’s erbij en een paar dagen later hoor je wat jouw auto nog oplevert. In dit artikel nemen we een aantal sites met je door waar je jouw auto kan aanbieden.

Online je auto verkopen vind je misschien wel wat gedoe, je kan je huidige auto immers ook inruilen als je een andere koopt.
Maar het heeft ook zeker voordelen.

Voordelen online auto verkopen

 • Je krijgt bij een garage/dealer vaak (makkelijker) korting als je niets inruilt.
 • Je kan particulier een auto kopen.
 • Je kan een auto kopen van de leasemaatschappij( vaak is inruil dan niet mogelijk).

Tips online auto verkopen | Wat moet je doen om je auto te verkopen?

Allereerst een aantal tips om je auto zo goed mogelijk online in de markt te zetten.

 • Maak goede en duidelijke foto’s’ 20 tot 30 foto’s is prima, vergeet daarbij de mooie en mindere punten(krassen, schade) van de auto niet. De potentiële koper krijgt zo een goede indruk van de auto.
 • Zorg ervoor dat de foto’s niet weerspiegelen, op een zonnige dag foto’s maken is niet handig.
 • Beschrijf alle opties, een auto met veel opties levert meer op dan een auto zonder.
 • Beschrijf de onderhoudshistorie van de auto
 • Maak het niet mooier dan het is, verkooppraatjes mogen uiteraard. Maar als de feiten anders zijn dan geschetst zal een potentiële koper alsnog afhaken.
 • Bedenk welke prijs je voor jouw auto wilt hebben.

Waar moet je verder op letten als je online je auto verkoopt?

 • Stem af of de auto gebracht of gehaald moet worden, zeker als de koper een eind verderop zit is het slim dit vooraf te regelen.
 • Rijd met een proefrit altijd mee, zo voorkom je dat de potentiële koper er met de auto vandoor gaat, maar ook dat hij achteraf gebreken meldt waar geen sprake van is om de prijs te drukken.
 • Geef de auto niet mee voordat je een vrijwaringsbewijs hebt ontvangen.
  Online auto verkopen

Hoe online auto online verkopen?

Er zijn natuurlijk een aantal manieren om online een auto te verkopen. Zo zie je in verschillende Facebook groepen best vaak auto’s aangeboden worden. Een andere bekende manier is natuurlijk de auto aanbieden op een platform als marktplaats. Ook zijn er sites waar je wat gegevens van jouw auto kunt invullen, je voegt een aantal foto’s toe van de auto en je kunt wachten op een bod. Handig als je snel van een auto af wilt.

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Ikwilvanmijnautoaf.nl heeft een overzichtelijke site waarop je het kenteken van de auto in kunt voeren. Daarna kom je in een menu waarin je met een aantal stappen de staat van jouw auto aangeeft. Vervolgens kan je aanvinken over welke opties de auto beschikt. En in het laatste menu kan je een aantal foto’s van de auto uploaden. Het aanmelden is gelukt, hoe verder?

Ik wil van mijn auto af controleert jouw aanmelding, en zal jouw auto ter veiling aanbieden bij de aangesloten autobedrijven. Na enkele dagen krijg je een telefoontje of mail met het hoogste bod.

Ga je akkoord? Dan zal ik wil van mijn auto af de koopovereenkomst bevestigen en koper en verkoper in contact brengen. De verkoop is voor jou geheel kosteloos. Vanaf dit moment is er een overeenkomst en kan je de verkoop niet meer kosteloos annuleren.

Ga je niet akkoord? Dan is er geen overeenkomst en zijn er geen kosten voor jou.

?wi=352562&ws=

Is ikwilvanmijnautoaf.nl betrouwbaar?

Op trustpilot wordt ik wil van mijn auto af prima beoordeeld. Het heeft op basis van zo’n 3000 recensies een beoordeling van 4.4/5.

Dealkiezer.nl

Dealkiezer is een relatief onbekende in de autoverkoopwereld. Het bedrijf is in 2020 opgericht en wil het anders doen dan de traditionele verkoopsites. Je kan je auto net als bij andere sites aanmelden, je vult het kenteken in, kilometerstand, staat van de auto en vervolgens kan je foto’s bijvoegen.

Jouw auto wordt vervolgens aangeboden bij RDW aangesloten bedrijven. Binnen 48 uur ontvang je een bod op jouw auto.

Bij Dealkiezer krijg je volledig inzicht in de gedane biedingen en de daarbij horende voorwaarden. Het platform belooft volledige transparantie in het veilingproces. Je kan elke bieding en de opbouw daarvan zien. Ook kan je tijdens het proces zien hoeveel dealkiezer verdient als jij jouw auto via hen verkoopt. Het grote verschil met de andere partijen is dus vooral het inzicht dat je krijgt in het verkoopproces.

Ga je akkoord met een geboden bedrag, maakt dealmaker de verkoop rond en brengt het koper en verkoper in contact met elkaar. Aan het verkoopproces zijn voor jou geen kosten verbonden.

Is dealkiezer.nl betrouwbaar?

Omdat het bedrijf relatief kort bestaat zijn er niet veel reviews te vinden. Op klantenvertellen.nl heeft het bedrijf op moment van schrijven 34 reviews met een beoordeling van 9/10.

Wellicht ook interessant?

?wi=352562&ws=

Vergelijkbare berichten